Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Policie ještě v noci bleskově dopadla cizince podezřelého ze založení velkého požáru

K rozsáhlému požáru v areálu plzeňské firmy ve Cvokařské ulici vyjížděli v noci na sobotu hasiči. Velmi rychle se podařilo zjistit, že požár byl dílem žháře. Cizince podezřelého ze založení požáru se policistům podařilo bleskově zadržet. Hořelo v areálu firmy, která se zabývá sběrem druhotných surovin. Plameny ale napáchaly škody i v sousedním autobazaru.

„V objektu firmy hořel různý odpad a na přilehlém pozemku majitel zjistil, že plameny poškodily i několik zaparkovaných vozidel. Na místo vyjeli vedle hasičů i policisté, kteří 15 minut po půlnoci zadrželi nedaleko od místa požáru sedmatřicetiletého podezřelého cizince,“ informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Ráno se po uhašení požáru na místo dostavil i policejní psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. „Způsobená škoda bude vyčíslena dodatečně. Policie teď případ vyšetřuje proi podezření ze spáchání poškození cizí věci,“ dodala mluvčí police.

Policie v případech, o kterých informuje, nezveřejňuje státní příslušnost podezřelých. Podle serveru krimi-plzen.cz se tentokrát mělo jednat o Slováka, který je podezřelý z toho, že požár založil.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár, hořel odpad, žhář, žhář založil požár, policie dopadla žháře, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ještě v noci bleskově dopadla cizince podezřelého ze založení velkého požáru  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.