Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Policisté dopadli dvojici nebezpečných lupičů. S každým dalším útokem se zvyšovala jejich agresivita

Do vazební věznice okamžitě putovali dva mladí muži, kteří se měli dopustit surově provedených loupeží a krádeží. Kriminalisté po dvojici nebezpečných pachatelů ve věku 26 let pátrali od letošního ledna, kdy prověřovali několik nahlášených případů majetkového i násilného charakteru.

Vyšetřování navedlo kriminalisty na stopu dvou stejně starých mužů z Plzeňska, kteří se buď na páchané trestné činnosti společně podíleli, nebo ji realizovali samostatně. Jeden z nich se takového jednání dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti už pravomocně odsouzen.

„První incident se stal v Plzni na Slovanech v jedné herně, kde došlo ke krádeži finanční hotovosti ve výši 10 400 korun, kterou měl její majitel uschovanou v šuplíku za barem. Pachatel využil nestřeženého okamžiku a vplížil se za barový pult, odkud tržbu z uschované peněženky odcizil,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Protože s jídlem roste chuť, vyrazili pachatelé o měsíc později znovu do akce a tentokrát byli hodně drsní. Jednomu cestujícímu ukradli v tramvaji mobilní telefon. „Okradený muž se svého telefonu nechtěl jen tak lehce vzdát, a tak v reakci jeden z pachatelů mobil vyhodil ven z tramvaje. Po následném vystoupení z dopravního prostředku se dal pachatel na útěk, přičemž ve stejné zastávce "Hlavní nádraží" v Plzni vystoupil i poškozený, který začal pachatele pronásledovat. Druhý z pachatelů následoval poškozeného. Oba agresoři pak po několika metrech poškozeného násilím okradli o jeho peněženku, kterou měl uschovanou v bundě. Z té mu odcizili finanční hotovost ve výši 33 100 korun, peněženku odhodili a utekli z místa činu,“ popsala útok policejní mluvčí.

Surový lupič se pokoušel okrást o kabelku dvaadvacetiletou ženu, ale svoji oběť šeredně podcenil

Po čtyřech dnech se podařilo kriminalistům vypátrat brutálního lupiče, který v centru Plzně fyzicky napadl mladou ženu, když přicházela ke svému zaparkovanému vozu. Svoji oběť se pokusil velmi surový pachatel okrást o kabelku. Ale v tomto případě...

O další měsíc později se zase o něco přitvrdilo. V Jablonského ulici v Plzni došlo k přepadení dvou osob sedících v zaparkovaném automobilu. „Na zadní sedačky v automobilu nenadále nastoupil pachatel. Pod hrozbou namířené zbraně (plynové pistole) přiměl oba poškozené sedící na předních sedadlech, aby mu vydali mobilní telefon a finanční hotovost, kterou měli při sobě. Z vozu následně pachatel vystoupil s odcizenými penězi ve výši 500 korun a dvěma mobilními telefony a odešel z místa činu,“ uvedla mluvčí Hokrová.

Na základě pečlivě nashromážděných důkazů teď plzeňští kriminalisté oba pachatele obvinili z několika skutků, a to ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu krádež a případy se dále zabývají. Policejní vyšetřovatel podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soudce návrh akceptoval a v současné době jsou oba muži umístěni ve vazební věznici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky loupež, přepadli muže v tramvaji, putovali do vazby, dvojice lupičů, ukradená peněženka, krádež, Plzeň, hotové peníze, peněženka, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli dvojici nebezpečných lupičů. S každým dalším útokem se zvyšovala jejich agresivita  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.