Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Neznámí pachatelé riskovali vlastní životy, když z pastviny kradli plemenného býka o váze 1000 kg

Velmi riskantní krádež provedli zatím neznámí pachatelé na Tachovsku. Z jedné pastviny tam totiž zmizel chovný býk. Ukrást takto nebezpečné zvíře není úplně jednoduchá záležitost a zcela jistě se na tom muselo podílet více osob.

„Šestiletého chovného býka o váze přesahující 1000 kilogramů někdo odcizil z pastviny, která se nachází nedaleko od obce Kladruby. Majitel vzniklou škodu vyčíslil na téměř 120 000 korun. Stříbrští policisté se případem krádeže plemenného býka nyní zabývají, zjišťují veškeré jeho okolnosti a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže,“ informovala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

A rozhodně to není v poslední době první takový případ krádeže dobytka, který vyšetřuje policie. Na volně přístupné pastvině na Domažlicku si o něco skromnější zloděj vyhlédl tele o váze zhruba padesáti kilogramů. Jeden kus mladého skotu mu ale nestačil, a tak se o pár dní později vrátil zpátky na místo činu a odvezl si další tele. „Zloděj si vybíral telata čtyři dny stará a o váze 40 až 50 kilogramů. Odcizením telat vznikla poškozenému škoda ve výši 10 tisíc korun,“ popsala druhý případ policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky býk, krádež býka, krádež plemenného býka, krádež, okres Tachov, Kladruby, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámí pachatelé riskovali vlastní životy, když z pastviny kradli plemenného býka o váze 1000 kg  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.