Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté ukončili pátrání po dvojici kamarádů, jeden utekl z domova, druhý z pasťáku

, aktualizováno 1. července 2022, 10:00

V databázi celostátně pohřešovaných osob už nejsou vedeni dva chlapci z Plzeňska. Policisté už oba mladíky našli. Za svým kamarádem Matějem, který byl na útěku z výchovného ústavu, odešel ze svého domova šestnáctiletý Jakub z Vejprnic na Plzeňsku. Existoval předpoklad, že by se oba mohli společně pohybovat po Plzni.

Původní zpráva: „Pohřešovaného mladíka naposledy viděla jeho matka v pondělí v místě současného bydliště v obci Vejprnice ve 14:30 hodin. Odešel údajně za svým kamarádem, který je rovněž v pátrání pro útěk z výchovného ústavu. Pohřešovaný se od této doby do místa bydliště nevrátil, ani o sobě nepodal žádnou zprávu. Mobilní telefon má nedostupný,“ řekla policejní mluvčí Eva Červenková. Chlapec neužívá žádné léky. V minulosti nebyl pohřešován.

Hledaný mladistvý je zdánlivého stáří 16 -17 let, vysoký 175 cm, hubené postavy, má oválný obličej, hnědé oči a krátké světle hnědé vlasy. Má být oblečen do modrých džínů roztrhaných na kolenou, černého trika značky Tommy Hilfiger, černé mikiny značky Nike s kapucí a obut do bílých bot značky Nike Airforce. S sebou má mít šedou pánskou taštičku značky Nike. Na pravé ruce má tetování od lokte až po prsty.

V celostátním pátrání policie je také šestnáctiletý Matěj z Plzně. Po něm policie pátrá už od 16. června, kdy odešel z výchovného ústavu. Je vysoký 185 až 190 cm, zdánlivé stáří 16 až 17 let, má hubenou postavu, hnědé rovné vlasy a zelené oči. Žádné další údaje k popisu jeho osoby se v databázi nevyskytují. Není ozbrojený, ani nebezpečný a netrpí žádnou nakažlivou nemocí.

Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu pohřešovaných osob, aby neprodleně podali zprávu na jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky pátrání, uprchlý mladík, odešel z domova, utekl z výchovného ústavu, Plzeňský kraj, domov, Plzeň, Vejprnice, Nike, Tommy Hilfiger, Policie České republiky, databáze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté ukončili pátrání po dvojici kamarádů, jeden utekl z domova, druhý z pasťáku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.