Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Surový lupič se pokoušel okrást o kabelku dvaadvacetiletou ženu, ale svoji oběť šeredně podcenil

Po čtyřech dnech se podařilo kriminalistům vypátrat brutálního lupiče, který v centru Plzně fyzicky napadl mladou ženu, když přicházela ke svému zaparkovanému vozu. Svoji oběť se pokusil velmi surový pachatel okrást o kabelku. Ale v tomto případě agresor dvaadvacetiletou ženu podcenil.

Incident se stal před půl osmou hodinou večer v prostoru známé odstavné parkovací plochy pro vozidla pod mostem Generála Pattona. „Pro spáchání skutku si pachatel vytipoval ženu, která právě přicházela ke svému zaparkovanému vozidlu. Po ženě požadoval její kabelku, kterou měla poškozená zavěšenou na rameni. Jeho požadavek žena odmítala a začala před agresorem ustupovat,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Pachatel situaci vyhrotil opětovným požadavkem a poté oběť fyzicky napadl. „Žena se bránila a přitom hlasitě volala o pomoc. Pachatel ji od sebe odstrčil na zaparkovaný vůz, a to byl ten okamžik, kdy se jí povedlo ze sevření pachatele vyprostit. I s kabelkou se napadené podařilo z místa činu uprchnout do nejbližší restaurace, kde požádala personál o pomoc. Pachatel chvíli ženu pronásledoval, ale pak od toho upustil a odešel neznámo kam,“ uvedla policejní mluvčí.

Přivolaní policisté zjišťovali a prověřovali získané informace k popisu a pohybu pachatele, zajišťovali důkazní prostředky, které je navedly na jeho stopu. Muže o necelé čtyři dny později vypátrali a zadrželi v Plzni. Třiatřicetiletý muž následně putoval do policejní cely a v současné době čelí obvinění ze spáchání loupeže. V případě pravomocného rozhodnutí může skončit až na deset let za mřížemi. Kriminalisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což soudce akceptoval.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky lupič, přepadení, přepadená žena, pokus o loupež, žena se ubránila, kabelka, Plzeň, George S. Patton

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Surový lupič se pokoušel okrást o kabelku dvaadvacetiletou ženu, ale svoji oběť šeredně podcenil  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.