Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

VIDEO: Policie při razii na pěstírnu konopí objevila i několik amatérsky upravených a zakázaných zbraní

Na dvě in-doorové pěstírny konopí si došlápl plzeňský Toxi tým. V rukou kriminalistů skončili dva muži, přičemž u jednoho z nich našli při domovní prohlídce několik zbraní včetně nábojů. Dvě z nich byly navíc amatérsky upravené. Podle vyšetřovatelů neměl jejich majitel zbrojní průkaz.

Několik měsíců sledovali plzeňští kriminalisté počínání osmačtyřicetiletého muže z jižního Plzeňska. Měli u něj podezření, že se zabývá pěstováním marihuany. Jejich domněnky potvrdila domovní prohlídka objektu v menší obci na Přešticku a bytu v Plzni. „Tu policisté provedli ve spolupráci s krajskou zásahovou jednotkou a zadrželi při ní podezřelého muže. Dále zajistili 119 kusů vzrostlých rostlin konopí, sušinu o hmotnosti téměř 5,6 kilogramů, 43 sazenic i věci potřebné pro takzvaé in-door pěstování rostlin konopí, jako například pěstební stan, vzduchotechniku, elektroinstalaci, nádoby a síta pro výrobu hašiše,“ vyjmenovává policejní mluvčí Eva Červenková.

Doma ukrýval konopí i nelegální zbraně

V dalším případě se policisté zaměřili na stejně starého muže a spolu se zásahovkou provedli domovní prohlídku v obci nedaleko Stoda. Tam Toxi tým objevil 54 kusů vzrostlých rostlin konopí a více než 3,5 sušiny a další věci potřebné pro pěstování rostlin v uzavřených prostorách.  

„Kromě toho i policisté zajistili několik střelných zbraní včetně střeliva. Dvě ze zbraní byly dokonce amatérsky upravené tak, že spadají do kategorie zakázaných zbraní. Jak policisté následně zjistili, muž není a nikdy nebyl držitelem zbrojního průkazu,“ doplnil policista Ondřej Hodan.

Oba obvinění muži jsou v současné chvíli stíhání na svobodě a v případě pravomocného rozhodnutí soudu jim hrozí až desetiletý trest.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pěstírna konopí, marihuana, THC, zásah, Toxitým, zakázané zbraně, konopí, zbraň, domovní prohlídka, Plzeň, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie při razii na pěstírnu konopí objevila i několik amatérsky upravených a zakázaných zbraní  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.