Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena udala manžela policii, že má doma nelegálně držené zbraně, vyšetřovatelé ve skříni našli i TNT

Několik střelných zbraní, náboje i trhavina Trinitrotoluen. To všechno měl doma poschovávané muž z Přeštic na jižním Plzeňsku. Jeho zálibu s ním ale nesdílela manželka, která se obrátila na policii a uvedla, že muž navzdory svému arzenálu nemá zbrojní průkaz. Domovní prohlídka na sebe nenechala dlouho čekat.

Pětatřicetiletá žena policistům na služebně sdělila, že její manžel má zřejmě doma několik nelegálně držených zbraní. Přesný počet ale neznala.  „Na základě lustrace osoby policisté zjistili, že manžel skutečně není držitelem zbrojního průkazu. Žena proto policistům vydala dva kusy střelných zbraní se zásobníky a střelivem,“ popisuje policejní mluvčí Eva Červenková.

Ještě ten samý den policisté dotyčného muže zadrželi a on přiznal, že skutečně vlastní několik střelných zbraní a doma ve skříni má i trhavinu TNT. Do bytu v Přešticích proto vyrazil i policejní pyrotechnik.

„Při domovní prohlídce policisté nalezli další střelnou zbraň, střelivo a také trhavinu TNT o hmotnosti necelých 400 gramů. Všechny předměty budou podrobeny odbornému znaleckému zkoumání. Muž byl po provedených úkonech propuštěn ze zadržení. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené ozbrojování a případem se i nadále zabývají,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nedovolené ozbrojování, nelegálně držené zbraně, TNT, Přeštice, domovní prohlídka, krimi, manželé, střelná zbraň, Plzeňský kraj, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena udala manžela policii, že má doma nelegálně držené zbraně, vyšetřovatelé ve skříni našli i TNT  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.