Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Torzo nohy trčící z řeky Úslavy spustilo policejní manévry, do ledové vody se vrhli i hasiči

Obyvatele plzeňské Doubravky vyděsila lidská končetina, která plavala v řece Úslavě. Noha byla oblečená v nohavici a měla na sobě i sportovní obuv. Náhodný kolemjdoucí tento zprvu děsivý nález objevil během své ranní procházky a okamžitě zalarmoval policii i hasiče. Obával se totiž, že jde o utonulou osobu.

„Při ranní procházce po břehu řeky Úslavy si náhodný kolemjdoucí svědek všiml vyčnívajícího předmětu z vody, který připomínal lidskou dolní končetinu. Ta byla zachycena mezi kameny na dně řeky společně s oblečením, a to jen pár metrů od břehu. Vzhledem k tomu, že se mu nález jevil jako část lidského těla, přivolal na místo pomoc,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Na místo dorazili také hasiči a ze zhruba půlmetrové hloubky nález vytáhli na břeh. Záhy zjistili, že se nejedná o lidské ostatky, nýbrž o protézu dolní končetiny. Ta byla obuta ve sportovní obuvi a v kalhotové nohavici. „Policisté a hasiči se následně jali propátrávat vodní tok řeky a přilehlé břehy, kde nebylo nalezeno žádné lidské tělo, ani žádné další věci související s nálezem. Policisté nález zaevidovali a odvezli na služebnu obvodního oddělení Plzeň 4 k dalšímu opatření,“ dodala mluvčí.

Nález odložených pánských bot nedaleko od mostu přes Úslavu rozpoutal rozsáhlou pátrací akci

Podivný nález páru pánských bot ležících nedaleko mostu přes řeku Úslavu v obci Šťáhlavice na jižním Plzeňsku, oznámil jeden svědek na policejní linku 158. Informace rozpoutala rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojil policejní psovod, hasiči...

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pátrací akce, nalezená noha, pohřešovaná osoba, protéza dolní končetiny, Doubravka, krimi, Úslava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Torzo nohy trčící z řeky Úslavy spustilo policejní manévry, do ledové vody se vrhli i hasiči  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.