Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie podnikla velkou kontrolní akci zaměřenou na dodržování pobytového režimu cizinců

Dodržování pobytového režimu cizinců kontrolovali příslušníci cizinecké policie společně s policisty na Domažlicku. Právě tam se v posledních letech nejčastěji vyskytují nelegálně pobývající cizinci. Policisté zkontrolovali na Domažlicku celkem devět ubytovacích zařízení.

„Mezi kontrolovanými osobami bylo osm Čechů, 173 občanů Evropské unie a 125 státních příslušníků třetích zemí, z toho 85 státních příslušníků Ukrajiny. Dva cizinci při kontrole předložili padělané průkazy totožnosti, byli zajištěni a eskortováni na pracoviště cizinecké policie k provedení dalších procesních úkonů. Bylo s nimi zahájeno řízení o správním vyhoštění,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Kontrolní akce na Domažlicku se připravovala a plánována již delší dobu. Hlavním cílem bylo pátrání po nelegálně pobývajících cizincích na území České republiky, kontrola epidemických opatření, dodržování povinnosti ubytovatelů, dodržování povinnosti cizinců, pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách a věcech a kontrola dodržování veřejného pořádku.

„V souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině však byla akce pojata i informativně. Policisté sdělovali státním příslušníkům Ukrajiny speciální postupy a pravidla aktuálně stanovená pro občany státu zasaženého válkou. Rozdávali informační letáky ministerstva vnitra vytištěné v ukrajinském jazyce a odpovídali na dotazy. Cizinci tuto aktivitu hodnotili velmi pozitivně, mnozí neskrývali dojetí,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Cizinecká policie, kontrola, kontrola ve firmách, pobytová kontrola, ubytovny, okres Domažlice, Ukrajina, Evropská unie, Česko, Ministerstvo vnitra České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie podnikla velkou kontrolní akci zaměřenou na dodržování pobytového režimu cizinců  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.