Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý řidič usnul s hlavou na volantu a ve dvě ráno vytroubil celou ulici

Nepříjemné probuzení zažili lidé v Heyrovského ulici v Plzni. Po druhé hodině ráno se tam rozeznělo troubení, které neustávalo. Zatímco obyvatelé domu kvůli tomu nepomohli usnout, řidič vozidla v poklidu dřímal s hlavou složenou na volantu.

Spáče probudili strážníci a už z mužova dechu bylo jasné, že notně popíjel. Řekli mu tedy, že auto v tomto stavu řídit nesmí. Řidič dodávky jim to nerozmlouval, vůz zamkl a odešel.

„Jenže vzápětí se ukázalo, že na radu strážníků nedal. Poté, co poodjeli řešit další úkoly, muž sedl za volant a vyjel do ulic. Hned co ve zpětném zrcátku spatřili strážníci rozsvícená brzdová světla dodávky, otočili služební auto a jeli za ním. Zastavit se jim jej podařilo ve Zborovské ulici,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Čtyřiadvacetiletý Plzeňan následně nadýchal 1,5 promile alkoholu. Případem se nadále zabývá policie. Pro strážníky to ale nebyl jediný případ, kdy je potrápil mladý řidič. S dodržováním rychlosti si například nelámal na Vejprnicku hlavu osmadvacetiletý muž, který se na padesátce řítil rychlostí přes 90 kilometrů v hodině. Na Nepoucku naměřil radar strážníků podobné hodnoty devětatřicetileté Plzeňance. „Kromě pokuty od správního orgánu a pětibodového zápisu do karty řidiče se oba budou muset na několik měsíců rozloučit s řidičským průkazem,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky alkohol, krimi, policie, Plzeň, Městská policie, opilý řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič usnul s hlavou na volantu a ve dvě ráno vytroubil celou ulici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.