Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Čtyři autobusy hořely při večerním požáru v depu, způsobená škoda šplhá k 12 milionům korun

, aktualizováno 17. února 2022, 6:00

Čtyři autobusy stojící v řadě vedle sebe hořely ve středu večer v objektu autobusového depa v Plzni na Doubravce. Oheň nahlásila ostraha objektu. Způsobená škoda se předběžně odhaduje až na 12 milionů korun.  

„Nejdříve začal hořet jeden autobus, oheň pak zasáhl i další tři autobusy stojící poblíž,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. V době příjezdu hasičů byly už autobusy v plamenech. K požáru vyjelo deset jednotek, tedy zhruba 40 hasičů. Požár zcela zničil tři vozy, které jsou na odpis. Zbývající čtvrtý autobus poškodily plameny z boku. Hasičům se podařilo před plameny zachránit další vozy, které tam stály v řadě před myčkou. Příčinu požáru v objektu depa vyšetřují policisté. Vyšetřování bude pokračovat ve čtvrtek. Vyloučit nelze úmyslné zapálení.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, aktuální odhad škody je kolem 12 milionů korun. Příčina ohně se vyšetřuje, vyloučit nelze úmyslné zapálení. Na místě požáru dnes jsou pracovníci Technického ústavu požární ochrany a také speciálně vycvičený pes na vyhledávání akcelerantů hoření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár v depu, požár autobusů, hořely autobusy, požár, Plzeň, Doubravka

Čtyři autobusy hořely při večerním požáru v depu, způsobená škoda šplhá k 12 milionům korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.