Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Při pálení slivovice explodovala uvnitř rodinného domu destilační kolona, výbuch zranil jednoho muže

, aktualizováno 8. února 2022, 15:58

Výbuch otřásl v úterý 20 minut po poledni rodinným domem v Sušici na Klatovsku. Explodovala tam destilační kolona při pálení slivovice. Jeden člověk utrpěl zranění. Na místě zasahují hasiči, záchranáři i policisté. Exploze poškodila přízemí domu.

„Při pálení slivovice došlo k výbuchu v domu v Hluboké ulici. Jedna osoba skončila v péči záchranářů. Zařízení ochlazujeme a provádíme průzkum. Objekt jsme odvětrali. Zasahovali jsme vysokotlakem, dohašovala se izolace na destilační koloně. Majitel provedl prvotní zásah sám hasicím přístrojem a vodou z hadice. Škoda je předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Poškozeno bylo přízemí rodinného domu,“ uvedl jako první informace mluvčí hasičů Petr Poncar. Hasiči po zásahu poškozené destilační zařízení vynesli mimo budovu. 

Záchranáři po svém příjezdu ošetřili osmapadesátiletého muže, který se při explozi poranil a potom ho ponechali na místě, uvedla to Andrea Divišová ze záchranné služby s tím, že se jednalo o lehčí zranění.

„Dnes přesně ve 12.19 hodin jsme přijali oznámení o explozi destilačního zařízení v rodinném domě v Sušici. Ve sklepním prostoru osmapadesátiletý muž měl instalováno zařízení, prováděl jeho opravu a došlo k jeho požáru i zakouření prostor. Muž před příjezdem hasičů provedl zásah hasicím přístrojem a vodou. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu," dodala k případu mluvčí policie Dana Ladmanová.

 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky výbuch, exploze, pálení slivovice, destilační kolona, rodinný dům, slivovice, Sušice, okres Klatovy, Andrea Divišová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při pálení slivovice explodovala uvnitř rodinného domu destilační kolona, výbuch zranil jednoho muže  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.