Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie při razii na nelegální pěstírnu marihuany objevila náboje i materiál k výrobě pyrotechniky

Dvě indoorové pěstírny konopí odhalil plzeňský TOXI tým při prohlídce v rodinném domě nedaleko Plzně a v objektu v ulici na Roudné. Při zásahu zadrželi policisté dva muže, přičemž jeden měl u sebe bílou krystalickou látku. Kromě více než stovky vzrostlých rostlin konopí, ukrývaly pěstírny také chemikálie, náboje a předměty k výrobě výbušnin.

Na přelomu prosince a ledna letošního roku odhalili plzeňští policisté další pěstírny konopí. Během razie zadrželi čtyřiačtyřicetiletého a devětačtyřicetiletého muže.

„Oba muži pěstovali ve speciálně upravených místnostech takzvané indoor pěstírně bez povolení rostliny rodu Cannabis. Při domovních prohlídkách policisté zajistili přes sto kusů rostlin konopí, usušený rostlinný materiál, chemikálie a příslušenství k pěstování těchto rostlin. U staršího z mužů navíc policisté nalezli bílou krystalickou látku,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Mladší z dvojce zadržených měl v domě náboje a podezřelé předměty na výrobu výbušnin. Na místo proto zamířil i pyrotechnik a hasiči. „Oba prověřovaní muži uvedli, že jsou občasnými uživateli drog.  Zajištěné rostliny, včetně sušiny, společně se zajištěným vybavením pěstíren budou podrobeny znaleckému zkoumání,“ doplnila mluvčí.

Policejní komisař zahájil v obou případech trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pěstírna konopí, marihuana, THC, zásah, sklizeň, Plzeň, policejní zásah, policie, drogy, výbušniny, konopí, rostliny, výroba, Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie při razii na nelegální pěstírnu marihuany objevila náboje i materiál k výrobě pyrotechniky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.