Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Psy na zahradách zabíjí neznámý pachatel otrávenými návnadami, poslední jeho obětí byla border kolie

Neznámý pachatel tráví psy v Poběžovicích na Domažlicku. Jeho poslední obětí se stala fenka border kolie, kterou se už veterinářům nepodařilo zachránit. Případy úmrtí psů teď vyšetřuje policie. Vedení města varuje před hrozícím nebezpečím všechny své občany, kteří vlastní psy.  

„Vážení občané. V současné době vyšetřuje Policie ČR několik případů otravy psů v Poběžovicích. Z tohoto důvodu žádáme chovatele, aby nenechávali své psy volně pobíhat po městě a při procházkách je měli stále pod dohledem,“ takové je přesné znění zprávy, kterou obdrželi všichni obyvatelé Poběžovic.

Bezvládně ležící border kolii našla doma minulý týden ve středu její majitelka. Život zvířeti bohužel nezachránil ani okamžitý transport na veterinární kliniku. „Oznámení o úhynu psa v Poběžovicích přijali policisté na Domažlicku 12. ledna večer. Pes se v průběhu dne pohyboval na oploceném pozemku u rodinného domu. Policisté si vyžádali pitvu na veterinární klinice k určení příčiny úhynu psa. Případ se vyšetřuje pro podezření ze spáchání přečinů týrání zvířat a poškození cizí věci,“ potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Jen za poslední měsíc zaznamenali v Poběžovicích tři podobné případy ve stejné lokalitě, jedná se o ulice Otovská, Zahradní a Finská. Ve všech případech se psi pohybovali volně po zahradách. Neznámý pachatel jim podle informací pravo.cz měl otrávenou návnadu hodit přes plot.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky otrava psů, otrávený pes, border kolie, travič, otrávená návnada, týrání zvířat, Domažlicko, pes, Poběžovice, okres Domažlice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psy na zahradách zabíjí neznámý pachatel otrávenými návnadami, poslední jeho obětí byla border kolie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.