Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Řidička po havárii utekla od auta do lesa i se všemi svými věcmi. Po její stopě se vydal policejní pes

Velmi netradičním způsobem se pokoušela uniknout spravedlnosti řidička, která havarovala se svým vozem na severním Plzeňsku. Se všemi svými věcmi utekla od havarovaného automobilu a ukrývala se v lese. Policisté ale do akce povolali známého služebního psa Bonda.

„Nehoda se stala na silnici III. třídy ve směru od obce Bažantnice směrem na obec Manětín. Sedmačtyřicetiletá řidička před křižovatkou na obec Lipí nepřizpůsobila rychlost stavu vozovky a při průjezdu pravotočivé zatáčky dostala s vozidlem smyk a následně vyjela vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazila do stromu,“ popsala první dějství případu mluvčí policie Eva Červenková.  

Po nehodě řidička bleskově odnesla z automobilu všechny své osobní věci, které by umožnily její následnou identifikaci. Všechno schovala v lese nedaleko od havarovaného vozidla. Na místo nehody ale mezitím přijela policejní hlídka, kterou přivolal svědek události. Žena proto zamířila hlouběji do lesního porostu, kde se také schovala.

Prchajícího cizince dopadl krátce po krádeži policejní pes, muž má navíc soudně uložený trest vyhoštění z ČR

S policejním doprovodem rovnou do vazby putoval cizinec pobývající na Klatovsku. Kromě toho, že byl opakovaně vyhoštěn z území naší republiky se měl dopustit i majetkové trestné činnosti. Po jedné zlodějské výpravě ho vypátral služební pes...

„Hlídka přivolala policejního psovoda se svým psem Bondem, který po chvíli řidičku v nedalekém úkrytu našel. Lustrací policisté zjistili, že žena není držitelkou žádného řidičského oprávnění, což byl také důvod, proč se snažila schovat. Žena je podezřelá z přestupkového jednání, které bude oznámeno k příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ konstatovala mluvčí policie. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška.

Loni se služební pes Bond vyznamenal například při zadržení pachatelů krádeže nafty v areálu jedné firmy na Úněšovsku. Policisté tam na místě činu zadrželi dva pachatele, třetímu se ale podařilo uprchnout do lesa. Po jeho stopě se vydal Bond. Muže ukrytého v houštině pes velmi rychle vypátral. Podezřelý na opakované výzvy k opuštění úkrytu nereagoval, a proto policista použil služebního psa. Čtyřnohého Bonda se pachatel už zalekl a policistům se raději hned vzdal.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, služební pes Bond, policejní pes, řidičský průkaz, Plzeňsko, neměla řidičák, jízda bez řidičáku, utekla od nehody, les, služební pes, Plzeňský kraj, Manětín, Lipí

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Řidička po havárii utekla od auta do lesa i se všemi svými věcmi. Po její stopě se vydal policejní pes  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.