Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Prchajícího cizince dopadl krátce po krádeži policejní pes, muž má navíc soudně uložený trest vyhoštění z ČR

S policejním doprovodem rovnou do vazby putoval cizinec pobývající na Klatovsku. Kromě toho, že byl opakovaně vyhoštěn z území naší republiky se měl dopustit i majetkové trestné činnosti. Po jedné zlodějské výpravě ho vypátral služební pes policie.   

Sedmatřicetiletý cizinec pobývající v obci u Nýrska byl obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, podezřelý je ještě z krádeže. „Muž se od září loňského roku do 5. ledna letošního roku zdržoval neoprávněně na území České republiky, kdy častokrát pobýval na Klatovsku. Přicestoval z jiného státu, i když má trestním příkazem Obvodního soudu pro Prahu 1 uložen trest vyhoštění od konce srpna 2020 na dva roky. A podle dalších rozsudků soudů byl již dvakrát z našeho území vyhoštěn,“ informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté poblíž Švihova na Klatovsku prověřovali případ krádeže v jednom objektu a zjistili, že podezřelý muž odjel ve vozidle, které následně zastavili v obci Malechov. Podezřelému se podařilo ve tmě uprchnout, ale vyhráno tím rozhodně neměl. „Policisté přivolali policejního psovoda se služebním psem, který muže vypátral a podařilo se zadržet,“ řekla policejní mluvčí.  

Cizinec uvedl, že po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody se vrátil k příbuzným do ciziny a v září přijel zpět do České republiky. Muž nerespektoval trest vyhoštění, který mu soudy opakovaně uložily. Policisté podali podnět k návrhu na vzetí muže do vazby. V pátek soud rozhodl o vzetí muže do vazby. Za doprovodu policistů byl muž převezen do věznice.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vyhoštění, cizinec, zadržený cizinec, policejní pes, pátrací akce, cizinec putoval do vazby, Klatovsko, Česko, krádež, okres Klatovy, Praha, Nýrsko, Švihov, Malechov

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Prchajícího cizince dopadl krátce po krádeži policejní pes, muž má navíc soudně uložený trest vyhoštění z ČR  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.