Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hasiči několik hodin bojovali s požárem skladu potravin na Rokycanské třídě, škoda je 20 milionů

, aktualizováno 31. prosince 2021, 18:34

Několik jednotek hasičů vyjíždělo dnes odpoledne do objektu nad čerpací stanicí na Rokycanské třídě. Kvůli zásahu byl omezený provoz na rušné výpadovce z Plzně směrem na Prahu. Příčinu požáru musí určit vyšetřovatel, odhadované škody jsou v řádech desítek milionů korun.

„Na Rokycanské třídě hasíme sklad potravin v objektu nad čerpací stanicí. Poplach byl zatím vyhlášen devíti jednotkám,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar a doplnil, že doprava na Rokycanské byla ve směru z Plzně svedena do protisměru. O plynulost provozu se na místě starali policisté. Nyní je silnice opět průjezdná. V objektu se nenecházeli žádní lidé.

„Na místě byly nasazeny dva kusy výškové techniky," doplnil Poncar. Na střeše budovy využili hasiči přístroj Cobra, který dokáže vodním paprskem proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu. Uvnitř budovy hasiči použili dva proudy vody. Krátce po čtvrté hodině se podařilo požár lokalizovat a po 18 hodině zlikvidovat. Předběžný odhad škod je 20 milionů korun. „Je pravděpodobné, že se výše škody ještě bude měnit. Spíše směrem nahoru,“ dodal Poncar.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK

Štítky požár, Plzeň, Rokycanská. hasiči, sklad potravin, Praha, Northrop YF-17

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Hasiči několik hodin bojovali s požárem skladu potravin na Rokycanské třídě, škoda je 20 milionů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.