Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Statečný prodavač odzbrojil nebezpečného lupiče s nožem, ten po drsné potyčce raději utekl

Jen čtyři a půl hodiny pátrali kriminalisté z Plzně po pachateli dramatického loupežného přepadení prodejny potravin. Tam přišel maskovaný lupič ozbrojený nožem. Statečnému prodavači se však podařilo pachatele odzbrojit. Následovala divoká potyčka uvnitř obchodu, ze kterého pak agresor raději utekl, protože ho zaskočil tuhý odpor ze strany napadeného. Lupiče dopadli policisté na vlakovém nádraží.

Drsné přepadení obchodu v centru Plzně se stalo za bílého dne krátce před polednem. „Neznámý muž vstoupil do prodejny potravin, kde se v té době nacházeli další zákazníci. Z regálu se zbožím odebral dva sáčky s trvanlivým pečivem, které položil na pokladní pult. Obsluze prodejny sdělil, že u sebe nemá žádné peníze, dojde si pro ně a pro zboží se vrátí. Pak z prodejny odešel. Během několika minut se do prodejny vrátil, přes hlavu měl kapuci, ústa a nos překrytá rouškou a v ruce si nesl kuchyňský nůž o celkové délce 34 cm a o délce čepele 20 cm,“ popsala začátek dramatického incidentu mluvčí policie Veronika Hokrová.

Tou dobou se již kromě obsluhy v obchodě nikdo jiný nenacházel. Muž obešel pokladní pult a přišel až k pokladně, u které stála obsluha prodejny. „Pod pohrůžkou použitím nože, kterým naznačoval bodání proti tělu poškozeného, požadoval po obsluze vydání peněz z pokladny. Lupič po obsluze dále požadoval, aby mu dal i svůj mobilní telefon, který měl položený u pokladny, což poškozený neučinil a mobilní telefon si schoval do kapsy,“ pokračovala mluvčí v líčení přepadení.

Poté, co pachatel opět zopakoval, aby mu poškozený vydal peníze, otevřel poškozený pokladnu, ze které si agresor vzal bankovky české měny v celkové výši 15 tisíc korun, dále nejméně 110 kusů jízdenek na MHD za 1900 Kč, 20 kusů stravenek a stodolarovou bankovku. Poškozený využil nestřeženého okamžiku, kdy si pachatel vybíral peníze z pokladny, chopil se nože, který lupič svíral v ruce a odzbrojil ho!

Lupič na to reagoval snahou udeřit prodavače pěstí do obličeje. Ten ale jeho rány šikovně vykrýval. Přesto ho jedna zasáhla a způsobila mu drobnější zranění. Poškozený pak i se zabaveným nožem utekl do zadní části prodejny mezi regály. Lupič po něm začal házet lahve s červeným vínem. Když ale viděl, že se prodavač nenechá zastrašit, raději z prodejny utekl i s lupem.   

Kriminalisté se na základě získaných informací a stop zanechaných na místě činu okamžitě pustili do pátrání po nebezpečném pachateli. Tím měl být dvaačtyřicetiletý recidivista. Díky výborné osobní a místní znalosti plzeňští kriminalisté muže vypátrali jen o čtyři a půl hodiny později, na plzeňském vlakovém nádraží. „Pachateli nepomohlo ani to, že se po loupežném přepadení převlékl do jiného oděvu. Zadržený muž se v současné době nachází v policejní cele. Byl obviněn ze spáchání loupeže a je podán podnět na jeho vzetí do vazby. Muži hrozí v případě pravomocného rozsudku až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí policie.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš + Policie ČR

Štítky loupežné přepadení, pachatel s nožem, přepadená prodejna, vlakové nádraží, nebezpečný pachatel, obchod, Plzeň, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statečný prodavač odzbrojil nebezpečného lupiče s nožem, ten po drsné potyčce raději utekl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.