Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policejní zásahovka zadržela výrobce pervitinu, kromě drog měl doma i samopaly Škorpion s municí

Policejní zásahová jednotka zadržela v Postřekově na Domažlicku výrobce pervitinu přímo v jeho domácí laboratoři. Akci předcházelo několik měsíců trvající shromažďování důkazů proti šestadvacetiletému výrobci drog. Ten v místě bydliště přechovával i samopaly.

„Zadržený muž měl minimálně od května letošního roku do současné doby vyrobit pervitin pomocí prekursorů a nezjištěných léků s obsahem efedrinu, které kupoval. Tuto drogu měl dále poskytovat dalším osobám v místě svého bydliště v Postřekově,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při domovní prohlídce našli kriminalisté věci k výrobě pervitinu, několik kusů injekčních stříkaček, skleněný tál, na kterém byla zjištěna krystalická látka vykazující přítomnost metamfetaminu a efedrinu a zelená rostlinná sušina.

„Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Státnímu zástupci podali kriminalisté podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval. Obviněný byl už umístěn do vazební věznice. Hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ konstatovala mluvčí policie.

Dále kriminalisté zjistili, že obviněný přechovával v místě bydliště dva samopaly vzor 61 Škorpion se zásobníky a náboji, ačkoliv není držitelem zbrojního průkazu. V tomto případě je podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pervitin, drogy, výrobce pervitinu, policejní zásahová jednotka, samopal Škorpion, metamfetamin, Škorpion, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní zásahovka zadržela výrobce pervitinu, kromě drog měl doma i samopaly Škorpion s municí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.