Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senior pěstoval ve sklepě domu stovky rostlin konopí, sklidila je policejní zásahovka

Najisto šli policisté ze zásahové jednotky do sklepa rodinného domu v Kolinci na Klatovsku, kde pětašedesátiletý muž opakovaně pěstoval větší množství konopí s vyšším obsahem THC. Při domovní prohlídce policie zajistila 200 rostlin. Pěstitel uvedl, že rostliny pěstoval proto, aby z nich vyráběl léčebné masti.

„Muž v době od května do září letošního roku, pěstoval u rodinného domu i uvnitř ve sklepním prostoru rostliny konopí. Jednalo se nejméně o druhý pěstební cyklus. Muž skrytým způsobem vypěstoval 200 kusů rostlin o výškách 80-150 cm pomocí různé technologie, za použití topných těles, světelných zdrojů a různých hnojiv,“ uvedla k zásahu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté zajistili vypěstované rostliny, u kterých nebyl ukončen pěstební cyklus, rostlinný materiál z první sklizně a zařízení k pěstování. „Z odborného zkoumání vzorků rostlin bylo zjištěno, že se jde o rostliny konopí s obsahem THC. Obviněný muž přiznal, že rostliny pěstoval k výrobě mastí a následné distribuci dalším osobám,“ řekla mluvčí policie.

Muž je stíhaný z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pěstírna konopí, marihuana, THC, zásah, sklizeň, Klatovsko, policejní zásah, rostliny, konopí, policie, okres Klatovy, Kolinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior pěstoval ve sklepě domu stovky rostlin konopí, sklidila je policejní zásahovka  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.