Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Neznámí žháři terorizovali svými útoky severní Plzeňsko, policisté si ně ně políčili při speciální akci

Útoky neznámých žhářů se v poslední době rozmohly v obcích na severním Plzeňsku v okolí Kaznějova. V mnoha případech tam hořely kontejnery, popelnice, odpadkové koše, dokonce i jedna opuštěná budova. Policisté proto naplánovali speciální akci, při níž se podařilo zadržet pravděpodobné žháře, kteří terorizovali své okolí.

Lidé na Kaznějovsku si konečně mohou oddechnout. Několik týdnů se obávali toho, aby jim přičiněním žhářů nezačala hořet střecha nad hlavou. Policistům došla trpělivost a připravili past na žháře. „Naplánovali speciální cílenou akci, při které ve vlastním volnu v civilu vyrazili do terénu pátrat po možném žháři,“ uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Past nakonec sklapla v obci Loza, kde si policisté všimli dvojice mladíků s kapucemi na hlavě, kteří právě zapalovali nástěnku. Před policisty se dali na útěk. „Podařilo se jim zadržet možného pachatele všech žhářských útoků,“ řekla mluvčí policie. Jednoho podezřelého zadrželi policisté po krátkém pronásledování, pro jeho kamaráda si došli o něco později přímo k němu domů.

„V současné chvíli probíhá prověřování a policisté zjišťují veškeré okolnosti případu. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ dodal mluvčí. Bližší podrobnosti k případu policie zatím neposkytla vzhledem k tomu, že je vyšetřování na samotném začátku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky požár, žháři, policejní akce, severní Plzeňsko, Plzeňský kraj, policie, Kaznějov, Loza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámí žháři terorizovali svými útoky severní Plzeňsko, policisté si ně ně políčili při speciální akci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.