Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chtěl spáchat sebevraždu a ujížděl v Audi před policií. Havaroval a zničil prodejnu pěstitelských potřeb

Sebevraždě čtyřiatřicetiletého muže zabránila autohavárie, která se stala při honičce s policií v ulicích Domažlic. Pronásledovaný vůz značky Audi doslova vletěl do prodejny s pěstitelskými potřebami, proboural zeď a zdemoloval i vnitřní zařízení.

Kuriózní nehodě předcházel incident, při kterém se doma pohádal syn se svojí matkou. „Žena oznámila na policejní linku 158, že si její syn po hádce vzal auto a vyhrožoval, že spáchá sebevraždu. Na místo byla vyslána hlídka domažlických policistů. Pátrali po vozidle a při průjezdu Sadovou ulicí v Domažlicích si všimli automobilu odpovídajícímu popisu,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při nárazu se poškodilo i vnitřní zařízení prodejny

Policisté začali auto pronásledovat, ale na chvíli se jim ztratilo z dohledu. Opět ho spatřili o několik okamžiků později v ulici Komenského. Policisté na místo dorazili bezprostředně poté, co ujíždějící vůz značky Audi prorazilo zábradlí a narazilo do výlohy prodejny s pěstitelskými potřebami. Při nárazu vůz proboural zeď domu, kde sídlí prodejna, ale zdemoloval i část jejího vnitřního zařízení. Motorista přežil náraz bez větší zdravotní újmy.

Škoda na vozidle byla vyčíslena na 70 tisíc korun, na zábradlí 10 tisíc korun, na budově vznikla škoda ve výši 300 tisíc korun a na vybavení a zboží prodejny byla škoda vyčíslena na 100 tisíc korun.

„Ve vozidle byl pouze řidič, který hlídce sdělil, že opravdu chtěl spáchat sebevraždu, ale na jiném místě. Havaroval proto, že chtěl policejní hlídce zmizet, ale nevybral zatáčku. Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která měla výsledek, přístroj naměřil 2,34 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že řidič policistům v průběhu šetření události uvedl, že si už nechce ublížit, nebyl převezen na psychiatrické oddělení, ale putoval do protialkoholní záchytné stanice v Plzni,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, sebevražda, náraz do zdi, policejní honička, alkohol opilý řidič, záchytná stanice, Audi, policie, Domažlice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl spáchat sebevraždu a ujížděl v Audi před policií. Havaroval a zničil prodejnu pěstitelských potřeb  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.