Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Statečná dívenka zachránila matku i sebe před ozbrojeným útočníkem, který je ohrožoval v jejich bytě

Fyzickou likvidací se zbraní v ruce vyhrožoval třiatřicetiletý muž své bývalé přítelkyni a její nezletilé dceři. Incident se stal ve Žlutické ulici v Plzni uvnitř bytu, kam žena vpustila agresora, který už předtím řádil ve společných prostorách bytového domu.  

Muž se vydal do bytu své bývalé partnerky krátce po půlnoci. Nejprve se postaral o pořádný rozruch na chodbě domu. Žena ho proto raději vpustila do jejího bytu, což ale neměla dělat. „Nejprve měl muž ženě vyčítat okolnosti jejich společné minulosti. Agresorovo vyčítání mělo brzy přejít ve vyhrožování i slovní napadání ženy a její nezletilé dcery. Se zbraní v ruce měl vůči poškozené ženě a dítěti zdůraznit vážnost situace,“ popsala dramatickou událost mluvčí policie Veronika Hokrová.

V jednom nestřeženém okamžiku se naštěstí podařilo statečné dcerce napadené ženy přivolat policisty mobilním telefonem. „Pachatel z bytu zmizel po zjištění, že se k němu blíží přivolaní policisté. Daleko však neutekl, policisté ho zadrželi ještě uvnitř domu,“ uvedla policejní mluvčí.

Ještě na místě se ukázalo, že agresor své oběti ohrožoval atrapou zbraně. Jednalo se o plastovou kuličkovou pistoli, která se ovšem v daném okamžiku jevila jako skutečná zbraň. Dechová zkouška u muže vyšla s pozitivním výsledkem, a to 0,88 promile alkoholu. Stejně tomu bylo i u provedeného orientačního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin. Následně útočník putoval do policejní cely.

„Kriminalisté muže obvinili z vydírání a ve věci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což soudce neakceptoval. Muž je tedy stíhán v současnosti na svobodě. Za takovéto jednání mu v případě pravomocného rozhodnutí může hrozit až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky útok, agresivní muž, pistole, napadení, zbraň, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

zaměstnat v uranových dolech

Neděle, 31. října 2021, 10:04Odpovědět

Statečná dívenka zachránila matku i sebe před ozbrojeným útočníkem, který je ohrožoval v jejich bytě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.