Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý motorista prorazil plot, sjel s autem téměř až do kolejiště a pak se odkráčel vyspat na ubytovnu

Kuriózní nehodu způsobil při vyjíždění z parkovacího místa osmatřicetiletý řidič vozu Citroen Xsara. Osmatřicetiletý řidič osobního automobilu Citroen Xsara při vyjíždění z parkovacího místa najel na okraj místní komunikace, prorazil drátěné oplocení areálu a následně sjel z náspu železniční trati. Vozidlo se zapíchlo do země jen kousek od kolejí. Řidič pak z místa v poklidu odkráčel na ubytovnu, aniž by se dál zajímal o osud svého automobilu.

Nehoda se stala naproti železničnímu nádraží v Trhanově na Domažlicku, když se řidič pokoušel vyjet z oploceného areálu jedné firmy. To se mu ale nepodařilo. „Po nehodě řidič z havarovaného vozidla vystoupil, událost neoznámil a z místa odešel na ubytovnu, kde ho o osm hodin později vypátrala hlídka dopravních policistů. Řidič tvrdil, že z důvodu klimatických podmínek došlo k zamlžení čelního skla vozidla a on neviděl na cestu, kam jede,“ popsala havárii mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Motorista vyvázl z nehody bez zranění. Na výzvu policistů se dobrovolně podrobil dechové zkoušce na alkohol. Test měl pozitivní výsledek 1,78 promile alkoholu v krvi. „Řidič nepřiznal požití alkoholických nápojů před jízdou a uvedl, že po dopravní nehodě vypil čtvrt litru vodky a litr piva. Poté se muž dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s dvojitým odběrem krve, aby se zjistilo, kolik promile alkoholu mohl mít řidič v krvi v době havárie,“ uvedla policejní mluvčí.

Jen díky štěstí auto nevjelo do těsné blízkosti kolejiště, kdy by tato nebezpečná překážka ve tmě mohla způsobit železniční neštěstí. Nedošlo tak k přerušení provozu na železniční trati mezi stanicemi Domažlice a Bělá nad Radbuzou. Na osobním vozidle Citroen Xsara byla škoda vyčíslena na dva tisíce korun a na oplocení na čtyři tisíce korun. Na svršku železničního náspu škoda nevznikla.

„V souvislosti s příchodem chladnějšího počasí, kdy v nočních hodinách klesají teploty pod bod mrazu, a s touto dopravní nehodou, kdy řidič kvůli „zamlžení“ čelního skla neviděl na cestu, upozorňujeme, že pro řidiče platí povinnost odstranit námrazu, nečistoty či sníh. Pokud řidič vozidlo řádně neočistí, vystavuje se uložení pokuty v příkazním řízení až do výše dva tisíce korun,“ doplnila mluvčí Brožová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Nehoda, alkohol, železnice, opilý řidič, Domažlicko, ubytovna, havárie, Citroën Xsara, okres Domažlice, Trhanov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý motorista prorazil plot, sjel s autem téměř až do kolejiště a pak se odkráčel vyspat na ubytovnu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.