Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fejky kam až oko dohlédne, celníci provětrali asijskou tržnici a zadrželi tisíce padělků luxusních značek

Velkou asijskou tržnici poblíž Folmavy na Domažlicku pořádně provětrali během dvou kontrolních akcí celníci, kteří šli jako obvykle po padělcích luxusních značek. A ani tentokrát neodešli s prázdnou. Podařilo se jim odhalit a zabavit téměř sedm tisíc kusů padělků.

„Celníci v civilním oděvu si vytipovali otevřený prodejní stánek, jehož součástí byl i přilehlý sklad, ze kterého prodejci nabízeli zboží pouze vybraným zákazníkům. Následně se ke kontrole připojili i uniformovaní celníci a zahájili kontrolu zaměřenou na dodržování práv duševního vlastnictví,“ informovala Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

Celníci zadrželi padělky kožené galanterie jako jsou kabelky, peněženky a opasky, dále pak CD a DVD nosiče. Prodejem tohoto zboží by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující více než 160 milionů korun.

Během další kontroly zadrželi na tržnici celníci z důvodu podezření z porušení práv k ochranné známce více než 270 párů bot. „Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena částkou převyšující 2,5 milionu korun. Kontroly se v tomto případě uskutečnily nejen na tržnici v katastru Folmavy, ale i v provozovnách v Plzni,“ uvedla mluvčí. Zadržené zboží celníci převezli do skladů Celní správy ČR a následně bude zlikvidováno.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad Plzeňského kraje

Štítky celníci, celní kontrola, padělky, luxusní zboží, asijská tržnice, okres Domažlice, Plzeňský kraj, Celní správa České republiky, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fejky kam až oko dohlédne, celníci provětrali asijskou tržnici a zadrželi tisíce padělků luxusních značek  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.