Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Znavený pachatel usnul po zlodějské akci v zahradním domku vedle svého lupu, probudila ho až policie

Na titul nejhloupějšího zloděje roku aspiruje devatenáctiletý mladík, který v Plzni vykradl několik objektů. Znaven svou zlodějskou výpravou pak usnul v jednom zahradním domku, kam se rovněž vloupal. O budíček se mu pak postarali přivolaní policisté, kteří pachatele našli spát hned vedle ukradených věcí.

„Nejprve měl pachatel překonat kolem čtvrté hodiny ranní plot u jednoho bytového domu v Domažlické ulici. Podařilo se mu ze zahrady proniknout zadními vchodovými dveřmi do domu. V suterénu přesně nezjištěným způsobem otevřel pravděpodobně nedovřené dveře od bytové jednotky, kterou i se spícím poškozeným prohledal. Z bytu si s sebou odnesl pánskou peněženku s finanční hotovosti, platební kartou a doklady, dále také náramkové hodinky a značkový batoh s oděvy,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Při zpáteční cestě z domu ponechal zloděj na zahradě odcizený batoh i s obsahem. Cestou překonal oplocení sousedního pozemku v téže ulici, kde z neuzamčené kůlny sebral motorovou pilu a kufřík s nýtovacími kleštěmi. Na pozemku se nacházela i pergola, ve které našel a odcizil pouzdro s dalekohledem, přičemž se na další cestu posilnil hrstí piškotů. Poškozenému majiteli tak způsobil hmotnou škodu za více jak čtyři tisíce korun.

„Zřejmě byl již pachatel z brzké ranní "akce" značně vyčerpán a uviděl, že na dalším sousedním pozemku má jeho majitel umístěný karavan, pokusil se následně po překonání oplocení do karavanu vniknout, avšak neúspěšně. Vzhledem k tomu, že se na pozemku nacházel zahradní domek, muž nelenil, vysadil křídlo okna domku, do kterého vnikl. Celý ho prohledal a znaven v něm usnul,“ řekla policejní mluvčí.

Policisté při ohledání místa činů spícího pachatele uvnitř domku v 10.45 hodin téhož dne nalezli a zadrželi i s odcizenými věcmi, které měl mladík při sobě. Mladý muž z Plzeňska je podezřelý ze spáchání krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ze své předchozí trestní minulosti se zřejmě nepoučil. Policisté podali podnět k podání návrhu na vzetí podezřelého do vazby, což soudce akceptoval.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com / Policie ČR

Štítky zloděj, dopadený zloděj, pachatel usnul, policie, pozemek, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znavený pachatel usnul po zlodějské akci v zahradním domku vedle svého lupu, probudila ho až policie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.