Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mladý muž se zastal přítelkyně před trojicí grázlů, ti ho pak posekali mačetou

Nesmírně brutální a krvavý incident vyšetřují policisté na Klatovsku. Trojice mužů ve věku od 20 do 46 let měla poblíž kempu v Horažďovicích zaútočit mačetou na jedenadvacetiletého muže a způsobit mu četná poranění na hlavě, krku, zádech a na prsou. Důvod? Mladý muž se v očích útočníků provinil tím, že se zastal své přítelkyně, ke které se trojice velmi nevhodně chovala. Napadený mohl zemřít, nebýt svědků, kteří mu přispěchali na pomoc.  

„Kriminalisté už obvinili ze spáchání nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, spáchaných formou spolupachatelství si tři muže ve věku 20, 29 a 46 let z Horažďovicka. Útok se stal v noci z 20. na 21. června letošního roku, kdy se v kempu nacházeli tři uvedení muži a poškozený se svojí přítelkyní,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Kolem půlnoci došlo mezi uvedenými osobami ke slovnímu sporu u stánku s občerstvením. „Přítelkyně poškozeného prošla několikrát okolo jejich stolu, kde seděli s dalším mužem, dělali různé posunky a gesta i na ženu pokřikovali. Poškozený k nim přišel a prohlásil, že se nevhodně chovali k jeho přítelkyni. Následně jeden z mužů ze skupinky se snažil situaci uklidnit,“ popsala mluvčí policie, co předcházelo krvavému útoku.

Muži z místa odešli, ale po chvilce se vrátili zpět. Následně odešel i mladý muž se svojí přítelkyní. Za ním se však vydala trojice agresorů posilněných alkoholem, kteří se vyzbrojili mačetami. Za kempem pak na svoji oběť zaútočili. Partnerka napadeného stačila na poslední chvíli uprchnout a volala o pomoc. Trojice v početní převaze a se zbraněmi v rukou pak mladého muže obklíčila a začala krvavá řežba. „Muži opakovaně blíže neurčenou zbraní poškozenému způsobili zranění, kdy se jednalo o sečnou ránu v oblasti hlavy a několik dalších poranění v oblasti hlavy a trupu,“ konstatovala policejní mluvčí.

Útočníci vyhrožovali napadenému smrtí podříznutím a podle jeho slov se mu pokoušeli useknout i ruku. Mezitím naštěstí na místo přiběhlo z kempu několik lidí. Agresoři na ně nejprve křičeli, ať se do incidentu nemíchají a hrozili i jim použitím zbraně. Když ale útočníci viděli, že je tam více lidí, raději utekli. Následně přijela i přivolaná policejní hlídka, která trojici vypátrala v místě bydliště.  

Záchranáři převezli zraněného muže k ošetření do Sušické nemocnice. Obvinění muži se úmyslným společným jednáním dopustili výtržnosti na místě veřejnosti přístupném, vyhrožovali újmou na zdraví další osobě a poškozenému způsobili zranění.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MikeWildadventure / pixabay.com

Štítky útok mačetou, ublížení na zdraví, výtržnictví, zranění, sečné rány, Klatovsko, okres Klatovy, Horažďovice, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý muž se zastal přítelkyně před trojicí grázlů, ti ho pak posekali mačetou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.