Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté pátrají po dvojici cizinců. Utekli od nehody, kterou způsobil jeden z nich a neposkytli pomoc zraněné

Od nehody, při níž se srazily dva osobní automobily, utekl její viník i se spolujezdcem. Jedná se o cizince zřejmě ukrajinské nebo rumunské národnosti. Teď po nich pátrá policie. Nehoda se stala v zátočině nedaleko od Žinkov na jižním Plzeňsku. Zranila se při ní řidička druhého automobilu.  

„Dosud nezjištěný řidič vozidla Ford Focus jel 17. května ve směru od obce Žinkovy na Petrovice, kde při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Superb. Obě vozidla po střetu zůstala v silničních příkopech. Viník nehody se spolujezdcem z vozidla Ford Focus z místa nehody utekli, aniž by celou věc oznámili,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Osmačtyřicetiletá řidička z protijedoucího vozidla utrpěla lehčí zranění, s kterým byla převezena k ošetření do Klatovské nemocnice. Dechová zkouška u ženy vyloučila požití alkoholu před jízdou. Policisté odhadli škodu na 130 tisíc korun. Na místě nehody zůstal opuštěný druhý havarovaný vůz, jehož posádka ještě před příjezdem záchranářů utekla, aniž by zraněné poskytla pomoc.   

„Podle zjištěných poznatků by viníkem nehody měl být cizinec, zřejmě rumunské nebo ukrajinské národnosti jménem Marius, stáří kolem 35 let, vysoký cca 160 - 165 centimetrů a měl mít krátce střižené tmavé vlasy s ofinou. Svědci výše popsané události, kteří by mohli poskytnout informace k uvedené dopravní nehodě, se mohou přihlásit osobně na Dopravním inspektorátu Plzeň – venkov, či je sdělit na linku 158,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky nehoda, pátrání, viník nehody, utekl od nehody, zraněná žena, jižní Plzeňsko, havárie, policie, Žinkovy, Plzeňský kraj, Ford Focus, Klatovská nemocnice, a.s., Škoda Superb, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Máme velké množství nezaměstnaných, kteří nikdy pracovat nebudou, protože jejich sociální dávky jsou vyšší než plat nekvalifikovaného dělníka. A tak si sem nataháme všelijakou svoloč, která se opíjí, mlátí a jak je vidět páchá i mnoho dalších testných činů. Proč se na základě těchto špatných zkušeností nevrátí pasové kontroly na hranicích?

Středa, 26. května 2021, 12:27Odpovědět

Policisté pátrají po dvojici cizinců. Utekli od nehody, kterou způsobil jeden z nich a neposkytli pomoc zraněné  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.