Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž ignoroval signalizaci na přejezdu, vlak dodávku odmrštil na drážní zařízení

Čtyřiapadesátiletý řidič dodávky při odbočování u Běšin na Klatovsku přehlédl signalizaci na přejezdu bez závor a zkřížil cestu projíždějícímu vlaku. V té době v něm bylo šest cestujících a dva zaměstnanci drah. Řidič utrpěl při nehodě středně těžká zranění.

Řidič bílé dodávky Volkswagen Transporter jel ve středu odpoledne po silnici ve směru do Klatov na Běšiny. Při odbočování nerespektoval signalizační zařízení železničního přejezdu bez závor a střetl se s vlakem jedoucím od Klatov na Železnou Rudu.

„Po střetu byla dodávka odmrštěna na přilehlý releový domek, který poškodila. Při nehodě byl zraněny řidič dodávky. S ohledem na zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku a byl nařízen odběr krve. U strojvůdce byla dechová zkouška negativní,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Mluvčí krajských záchranářů uvedla, že řidič dodávky utrpěl středně těžká zranění a při vědomí jej sanitka převezla do Klatovské nemocnice. Cestující z vlaku vyvázli bez újmy a hasiči je evakuovali do přistavěného autobusu. Nehoda dočasně zastavila provoz na lokální trati. Vzniklou škodu policisté odhadli na 1,7 milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky krimi, nehoda, železnice, vlak, přejezd, hasiči, záchranáři, Klatovy, úraz, Běšiny, okres Klatovy, Klatovská nemocnice, a.s., Železná Ruda, Volkswagen Transporter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ignoroval signalizaci na přejezdu, vlak dodávku odmrštil na drážní zařízení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.