Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Opilá žena za volantem nadýchala přes čtyři promile

Desítky lidí ročně zahynou při dopravních nehodách, kde sehrál svou roli alkohol. Můžeme tak mluvit o velkém štěstí, že jízda čtyřicetileté ženy v ulicích Plzně neskončila tragicky. Když ji hlídka zastavila, nadýchala totiž neuvěřitelných 4,31 promile.

V podvečerních hodinách dostala hlídka městských strážníků tip na neobvyklé chování řidičky vozu Škoda Octavia v ulici Heyrovského v městské části Bory. Když na místo dorazili, snažila se žena s autem akorát zaparkovat.

„Při provádění kontroly bylo jasné, že žena je značně posilněná alkoholem. Žena opakovaně při dechových zkouškách nadýchala přes čtyři promile. Hned při prvním měření ukázal přístroj Dräger alarmující hodnotu 4,31 promile alkoholu v dechu. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem byli na místo přivoláni policisté, aby si případ převzali k dořešení pro podezření ze spáchání trestného činu. Ti navíc lustrací zjistili, že má žena vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel,“ shrnula mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

Jaké množství alkoholu je už pro člověka smrtící je podle odborníků velmi individuální. Obecně se ale za takovou hranici považuje rozpětí mezi čtyřmi až šesti promile.

Je dost možné, že se tato opilá žena postarala o nelichotivý zápis do policejních statistik v sekci „nejopilejší řidič v Plzni“.  Absolutním rekordmanem je stále všem známý Milan Čurda z Tuháně na Semilsku, který se v roce 2005 vyboural s fekálním vozem. Test na přítomnost alkoholu tehdy vyšel s osmi promile alkoholu v dechu. O necelou jednu promile jej však v roce 2018 překonal houbař z Ostravska, který se zranil v lese a zlomil si kotník. V krvi tehdy měl dokonce 8,83 promile alkoholu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky alkohol, krimi, policie, Plzeň, Městská policie, Škoda Octavia, Milan Čurda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá žena za volantem nadýchala přes čtyři promile  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.