Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý mladík se projížděl ulicemi města, autoškolu si teprve dodělával

Teprve osmnáctiletý řidič se vydal do ulic Plzně. Na tom by nebylo nic až divného, kdyby ovšem před jízdnou nepopíjel. To se projevilo ve chvíli, kdy přímo před zraky městských strážníků projížděl jednosměrkou v Bezručově ulici v opačném směru. Hlídka jej proto zastavila a nestačila se divit.

Krátce před půl jedenáctou večer si strážníci městské policie v Plzni na Borech všimli vozu Peugeot 106, který přímo před nimi projížděl jednosměrnou Bezručovou ulicí. Jenže z opačné strany.

„Jak se ukázalo při kontrole, nešlo z jeho strany jen o jediné porušení dopravních předpisů. Osmnáctiletý mladík nebyl držitelem řidičského oprávnění a k tomu usedl za volant opilý. Strážníkům se hned přiznal, že si autoškolu teprve dělá,“ uvedla mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

Dechová zkouška na přítomnost alkoholu při prvním měření ukázala 1,39 promile, při opakované zkoušce se ale hodnota vyšplhala na 1,66 promile alkoholu v dechu. Případ si ještě na místě převzala Policie ČR.

Policisté po výzvě a poučení řidiče následně eskortovali do zdravotnického zařízení, kde se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Dopravní policisté ve věci vedou trestní řízení,“ dodala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, Plzeň, alkohol, policie, řidič, Peugeot 106, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý mladík se projížděl ulicemi města, autoškolu si teprve dodělával  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.