Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Policejní akce s krycím názvem Ogrodnik odhalila skvěle vybavenou pěstírnu konopí

Čtyřicet policistů, včetně dvou týmů zásahové jednotky, pracovalo na akci s krycím názvem „Ogrodnik.“ Ta vyvrcholila zásahem v Blovicích na jižním Plzeňsku. Policisté udeřili na dvou místech současně. Akce byla zaměřena k odhalení in-door pěstíren konopí a policisté při ní zadrželi dva muže ve věku 30 a 45 let.  

Třicetiletého muže zadrželi policisté v objektu, kde při domovní prohlídce našli dvě pěstírny. „První z nich se nacházela ve sklepě domu a přístupná byla z přístavku domu. Druhá byla v obytném přízemí. Obě pěstírny provozovatelé důmyslně ukryli,“ uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Toxi tým Plzeň-venkov zajistil celkem 359 kusů živých rostlin rodu konopí. Jednalo se o speciálně vyšlechtěnou odrůdu s vysokým obsahem účinné látky THC a rostliny se nacházely ve stádiu těsně před sklizní. Technické vybavení pěstírny bylo na profesionální úrovni a převyšovalo hodnotu přes 350 tisíc korun. Součástí byla vzduchotechnika, elektroinstalace nebo odvětrávání.

„Dobře ukrytá a plně vybavená druhá in-door pěstírna se nacházela ve sklepě domu. V době zásahu policie nebyla aktivní. V domě ale policisté zajistili sušinu rostliny konopí o hmotnosti několika kilogramů. Veškerý zajištěný rostlinný materiál bude podroben znaleckému zkoumání. I v tomto případě policisté zajistili kompletní technické vybavení pěstírny,“ konstatovala mluvčí policie.

Třicetiletý cizinec si z rukou policejního komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Po výsledcích znaleckého zkoumání zajištěného konopí by mohla být právní kvalifikace ještě zpřísněna. V souvislosti s uvedenou trestnou činností podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby a soud mu vyhověl.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pěstírna konopí, marihuana, THC, zásah, sklizeň, Blovice, policejní zásah, konopí, dům, rostliny, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní akce s krycím názvem Ogrodnik odhalila skvěle vybavenou pěstírnu konopí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.