Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté z TOXI týmu odhalili pěstírnu konopí a zatkli jejího majitele

TOXI tým plzeňských policistů odhalil v nejmenované malé obci u Plzně pěstírnu konopí. Jedenačtyřicetiletý muž tam pěstoval marihuanu ve speciálně upraveném stanu v garáži. Rostliny dosahovaly výšky až jednoho metru.

„Na základě vyšetřování, monitorování a získávání poznatků odhalili policisté další pěstírnu konopí. Kriminalisté při provedené domovní prohlídce zajistili i určité množství sušiny konopí a věci potřebné k pěstování rostlin, jako například topná tělesa a hnojiva. V domě se dále nacházely i dvě legálně držené zbraně,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Odborným zkoumáním kriminalisté zjistili, že rostliny obsahují vysoké množství účinné látky THC. „V případě prokázání viny hrozí mladému muži za přečin nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku až půl roku ve vězení, peněžitý trest nebo propadnutí věci,“ dodala policejní mluvčí.

TOXI tým zadržel před měsícem významného dealera pervitinu

Před měsícem v síti kriminalistů z plzeňského TOXI týmu uvízla slušná místní ryba. Podařilo se jim totiž zadržet jedenačtyřicetiletého dealera pervitinu, který rozhodně nebyl žádný troškař. V době od března 2019 do února letošního roku prodal muž různým osobám na různých místech Plzně psychotropní látku metamfetamin. Odběratelé za drogu pervitin zaplatili přes 250 tisíc korun. Zadržený dealer si vysloužil obvinění z nedovolené výroby omamných a psychotropních látek.

Při zatýkání podezřelého muže museli policisté použít donucovací prostředky, protože ten měl v době zadržení u sebe krátkou střelnou zbraň. Vzhledem k tomu, že obviněný muž je recidivista a v minulosti byl za stejný trestný čin již odsouzen, hrozí mu v případě prokázání viny až deset let za mřížemi.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, obchod s drogami, drogové delikty, Plzeňský, zadržený drogový dealer, pěstírna konopí, marihuana, THC, konopí, Plzeň, rostliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z TOXI týmu odhalili pěstírnu konopí a zatkli jejího majitele  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.