Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Už podruhé v březnu zadrželi policisté migranty, kteří vyskákali z kamionu v objektu firmy u Štěnovic

Čtyři nelegální migranty zadrželi policisté v objektu firmy na území obce Štěnovice u Plzně. Cizinci tam vyskákali z nákladového prostoru návěsu tahače a rozutekli se po areálu. Naprosto stejná událost se stala v areálu štěnovické firmy už začátkem března, kdy tam při vykládce vyskákalo z návěsu kamionu osm cizinců. Policisté je všechny krátce poté zadrželi i za pomoci vrtulníku. Nabízí se tedy otázka, zda jde o náhodu nebo o úmysl.

Zátah na migranty se uskutečnil už v pondělí večer. Policie informace o akci zveřejnila až dnes. Do pátrací akce se i tentokrát zapojilo družstvo zásahové jednotky i vrtulník Letecké služby Policie České republiky. "Oba útvary nakonec operační důstojník  odvolal, jelikož díky rychlému a perfektnímu nasazení policistů na místě se všechny osoby podařilo téměř okamžitě zajistit," informovala policiejní mluvčí Ivana Jelínková.  

Policisté zadržené cizince následně předali svým kolegům z odboru cizinecké policie, kteří s nimi provedli identifikační úkony. Později migranti putovali do specializovaného zařízení pro cizince. Případem se nyní zabývají kriminalisté Územního odboru Plzeň-venkov pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. 

V prvním uvedeném případu se osm cizinců rozuteklo ze Štěnovic ve směru na Losinou. Zásahová jednotka tři z nich zajistila i s pomocí služebního psa na čerpací stanici v Losiné. Dalších pět cizinců se podařilo díky informacím z vrtulníku zadržet v blízkosti čerpací stanice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cizinci, pátrání, uprchlíci v kamionu, kamion, zásahová jednotka, vrtulník, zásah policie, imigranti, Štěnovice, Plzeň, Policie České republiky, Cizinecká policie, Losiná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už podruhé v březnu zadrželi policisté migranty, kteří vyskákali z kamionu v objektu firmy u Štěnovic  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.