Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Majitel domu zastřelil zloděje, který k němu v noci přišel krást, obětí je muž odsouzený za vraždu

, aktualizováno 24. března 2021, 11:50

Majitel drážního domku ve Vochově na severním Plzeňsku přistihl u sebe doma zloděje a vytáhl na něj svou legálně drženou zbraň. Podle svědků jednou vystřelil a zasáhl muže do hrudníku, ten na místě zraněním podlehl. Zastřeleným zlodějem je muž, který byl v roce 2003 odsouzen na 16, 5 roku vězení za brutální vraždu seniora. Ubodal ho kvůli 409 korunám, které utratil za drogy.

K nešťastné události došlo dnes kolem druhé hodiny ráno. Deník Právo uvedl, že tělo mrtvého sedmatřicetiletého zloděje leželo venku, zhruba dva metry od vchodových dveří. Podle zatím nepotvrzených informací se zloděj nespíš do objektu dostal oknem. Uvnitř se pravděpodobně odehrála i celá událost po níž postřelený vyběhl ven, kde po pár metrech padl k zemi. Majitel domu se ho údajně snažil oživit, dokud nepřijeli záchranáři. Partnerka střelce utrpěla šok.

„V tomto případě je důvodné podezření, že do jednoho z objektů vnikl muž, proti kterému byla následně ze strany majitele použita legálně držená střelná zbraň. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Dále dodala, že v současné době kriminalisté případu intenzivně věnují a v tuto chvíli není možné podat bližší informace. 

Obětí střelby se stal narkoman, který si odpykal trest za brutální vraždu důchodce

Podle informací Plzeňské Drbny je zastřeleným propuštěný vrah. Drogově závislého muže poslav roce 2003 plzeňský krajský soud na 16,5 roku do vězení za vraždu důchodce v Chodově na Sokolovsku. Na svobodu se muž dostal v roce 2019. Seniora tehdy ubodal pro pouhých 409 korun, které potřeboval na nákup pervitinu. Předtím už byl dvakrát trestán pro krádeže a zběhnutí z vojny. Od 12 let čichal toluen a potom přešel na tvrdé drogy.

Podle znalců byla jeho náprava velmi obtížná, vždy bude mít sklony ke zločinnému jednání. K vraždě svého známého - důchodce, u kterého právě nocoval - se muž plně doznal. Spícího muže chtěl okrást, ten se ale probudil, proto sáhl po noži a seniorovi zasadil 15 ran do krku a obličeje. Nohy mu pak svázal svetrem, na hlavu nasadil igelitový pytlík, který na krku utáhl drátem. Z obálky vybral hubenou kořist v hodnotě 250 korun a dalších 159 Kč v drobných našel pachatel v bytě. Ráno po vraždě si mladý muž koupil pervitin a drogu použil.

Přiměřená obrana majetku?

Ještě teď si možná vzpomenete na případ seniora, kterému zloději patnáctkrát za sebou vykradli jeho chatu v plzeňské části Černice. Zoufalý muž zkoušel tehdy všechny způsoby, jak lupiče odradit. Nakonec se uchýlil k nainstalování čtyř nabitých samostřílů. Do této pasti v listopadu 2004 vstoupil mladý zloděj a jedna ze střel mu prolétla pravým stehnem. Muž po ošetření v nemocnici tvrdil, že byl zraněn na procházce, druhý den už šel s pravdou ven. Po několika jednání před sousedem si lupič vyslechl trest 300 hodin veřejných prací. Tehdy už skoro osmdesátiletý senior byl obžalován z ublížení na zdraví a za nedovoleného ozbrojování. Soud nakonec potvrdil, že výrobou samostřílů se důchodce opravdu nedovoleně ozbrojil, žádný trest za to ale nedostal. Sama soudkyně na jednání ale pravila, že jednání bylo lidsky pochopitelné, šlo ale o extrémní způsob obrany.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, Vochov, policie, zloděj, střelba, zbraň, vražda, droga, Plzeňský kraj, Právo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

majitel domku si sám proti kriminálníkovi POMOHL A CHRÁNIL se a ti co mají občanům POMÁHAT a CHRÁNIT ho vyšetřují proč si POMÁHAL a proč se CHRÁNIL....zajímavé

Středa, 24. března 2021, 10:18Odpovědět

Majitel domu zastřelil zloděje, který k němu v noci přišel krást, obětí je muž odsouzený za vraždu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.