Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Podvodník vylákal z důvěřivé dívky desítky tisíc na palivo do vrtulníku, na schůzku nepřiletěl

Zní to naprosto neuvěřitelně, ale tento případ se skutečně stal. Dvacetiletá dívka ze Stříbra si zhruba měsíc dopisovala se svým vysněným přítelem. Ten jí nakonec slíbil, že za ní přiletí ve svém vrtulníku. Mělo to jen drobný háček, neměl peníze na palivo. A to mělo být hodně drahé.

Policisté to neustále to opakují a musí to opakovat i nadále. Nikdy nepůjčujete vyšší obnos peněz lidem, které znáte jen z internetu! Teď do statistiky obětí internetových podvodníků můžeme započítat i mladou dívku ze Stříbra. Ta si s panem Dokonalým dopisovala zhruba měsíc, poté se domluvili, že spolu stráví romantické chvilky v našem hlavním městě.

„Přislíbil jí, že přiletí do Prahy a stráví spolu nějaký čas. Poté mladou ženu požádal o půjčení finanční částky ve výši 100 000 korun, kterou potřeboval na nákup pohonných hmot do vrtulníku a na zaplacení součástky do lodi. Důvěřivá žena podvodníkovi následně zaslala na jím uvedený účet částku ve výši 70 000 korun,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Byli domluveni, že ji vše do konce měsíce vrátí. Dívka však od svého milého neviděla už jedinou zprávu a už vůbec ne zaslané peníze.

„Stříbrští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu. Po pachateli pátrají. Občanům v souvislosti s tím opětovně připomínáme, aby byli v takových případech obezřetní a měli na paměti, že pokud od nich chce někdo půjčit vyšší obnos peněz, může se jednat o podvodníka, jehož cílem je důvěřivé lidi o jejich peníze připravit,“ varuje mluvčí.

Čtete také:

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, podvodník, vrtulník, policie, Stříbro, peníze, Praha, palivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník vylákal z důvěřivé dívky desítky tisíc na palivo do vrtulníku, na schůzku nepřiletěl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.