Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Sestry dohromady zameškaly 300 hodin online výuky, rodiče vyšetřuje policie

Někomu online výuka vyhovuje, někomu ne. Tím druhým příkladem jsou i dvě školačky z Hrádecka, které zameškaly bezmála tři sta hodin výuky. Rodiče teď policie vyšetřuje pro podezření, že jim umožnili vést zahálčivý život.

Obě dívky jsou žákyněmi základní školy a obě se neúčastnily online výuky. Během druhého pololetí školního roku 2019/2020 a prvního pololetí 2020/2021 nasbírala jedna z děvčat 146 neomluvených hodin, druhá 149. Policisté si proto posvítili na jejich rodiče.

„Policisté z Obvodního oddělení v Hrádku se zabývají případem ohrožování výchovy dítěte. Prověřují, zda 38letý muž a 30letá žena neumožnili svojí výchovou vést zahálčivý život svým dvěma nezletilým dcerám,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Domácí výuka je pro rodiče kolikrát náročnější

Domácí online výuka menších žáků je náročná zejména pro rodiče. Ti jsou pak v pozici kuchaře, pečovatele, uklízečky, pedagoga a ještě musí zvládat svou vlastní práci. „Malé děti udržují pozornost hůře a musí je tedy při výuce kontrolovat i rodiče. Distanční vzdělávání v jejich případě prostě nemůže fungovat bez jejich asistence,“ poznamenala pedagožka Miroslava Kučerová

Pro maminku 2 malých dětí Lucii je situace časově velmi vyčerpávající. „Ke každodenním povinnostem mi ještě přibyla role učitelky. Děti jsou ještě malé a neposedné, musím je neustále hlídat, zda dávájí při hodině pozor. Ještěžě chodí do stejné třídy, takže mají stejný rozvrh a úkoly. Jinak bych se z toho zbláznila. Obdivuji ostatní maminky, které mají děti rozdílných třídách," uzavírá situaci Lucie. 

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, policie, Hrádek, záškoláctví, online výuka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sestry dohromady zameškaly 300 hodin online výuky, rodiče vyšetřuje policie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.