Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Dobrovolní hasiči pomáhali u požáru domu v bavorské obci

Oheň zasáhl dům v obci Perlhütte, v rámci příhraniční pomoci dorazili na místo také dobrovolní hasiči z Postřekova a Chodova na Domažlicku. Čeští hasiči pomáhali německým kolegů se zásobováním vodou i vynášením věcí ze zasaženého objektu. V posledním týdnu evidují hasiči na území Plzeňského kraje také velké množství požárů, které zapříčinila nedbalost při používání spalinové cesty.

„Dům s garáží byl zasažen v plném rozsahu. Čeští hasiči doplňují německým kolegům vodu do techniky,“ uvedl k případu mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Další hasiči pomáhali také s vynášením věcí z poškozeného domu.

Napilno měli hasiči tento týden po celém kraji. Za posledních semd dnů zasahovaly jednotky u 19 případů, ve třetině z nich se jednalo o takzvané požáry komínových těles. Celkové škody jsou nasčítaní na více než tři miliony korun.

„Kvůli špatné obsluze topidla došlo k požáru v kotelně rodinného domu ve Šťáhlavicích. Majitel se snažil požár uhasit svépomocí a nadýchal se zplodin hoření. Opět apelujeme na majitele kotlů a komínových těles, aby dodržovali vyhlášku a návody výrobců tepelných spotřebičů,“ připomíná Poncar.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky krimi, požár, SRN, Bavorsko, hasiči, Domažlicko, dům, Plzeňský kraj, okres Domažlice, Postřekov, Chodov, dobrovolní hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči pomáhali u požáru domu v bavorské obci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.