Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Velká videoherní krádež, virtuální nůž za 30 tisíc korun získal hráč podvodem

Krádeže už dávno nejsou jen otázkou vypáčených dveří a vybíleného bytu. Čím dál víc se podvodníci zaměřují na online prostředí a ani počítačové hry nejsou výjimkou. O tom ostatně ví své i muž, který se obrátil na policii, že prodal nůž z populární hry Counter Strike jinému hráči. Ten však poslal jen zálohu, získal virtuální zbraň a zbytek už nikdy nedoplatil.

Pokud jde o rekordní částky utracené ve hře, vede rozhodně Čína. Ve hře Justice Online investoval nadšenec do své postavy v přepočtu 33 miliónů korun. Hru pak půjčil kamarádovi, aby si taky zahrál, jenže ten jeho vymazlený charakter prodal za "pouhých" 12 tisíc korun. A bylo po přátelství

Plzeňští policisté se zabývají kuriózním případem, muž chtěl prodat nůž z online počítačové hry Counter Strike: Global Global Offensive.

„Poškozený si domluvil přes internetovou komunikaci prodej virtuálního herního předmětu do online počítačové hry za skoro 30 tisíc korun. Než došlo k odeslání virtuálního předmětu, dle domluvy kupující poslal zálohu čtyři tisíce korun na účet prodávajícího. Při přijetí virtuálního nože měl kupující doplatit zbylou částku, kterou do dnešního dne prodávající neobrdžel,“ uvedla k případu policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté nyní celou věc prověřují pro podezření ze spáchání podvodu. Zároveň připomínají, aby lidé byli při nákupu a prodeji věcí na internetu obezřetní.

Své životní úspory můžete utopit i za hry, které se tváří, že jsou zdarma

Na první pohled jsou to nenápadné hry, navíc zdarma. Jenže chvilku po zapnutí vás už bombardují placeným obsahem. Jsou známé případy, kdy hráči utratili za virtuální vylepšení i své životní úspory. Vývojáři se navíc netají tím, že mají speciální...

V PC hrách se točí miliony

Počítačová hra CS:GO vyšla už v roce 2012 a stále má více jak milion aktivních hráčů. Není tak divu, že esportové turnaje v této online hře patří mezi nejpopulárnější, nejsledovanější a jedny z nejlépe placených. Hraním si zatím nejvíce vydělal dánský hráč Astralis Peter Rasmussen, který se profesionálnímu hraní věnuje od doby, kdy tato hra vyšla. Ke konci loňského roku dělaly jeho příjmy z turnajů téměř 40 miliónů korun. Jde o velký byznys a tomu odpovídají i herní předměty, které si v aukcích hráči mezi sebou prodávají. Jde například o takzvané „skiny“, kdy si zkrátka koupíte tu samou zbraň, jen jinak barevnou. Jen pro představu se nyní nejdražší virtuální nůž na portálu lootmarket.com prodává v přepočtu za více než 34 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Valve + PČR

Štítky krádež, podvod, krimi, Plzeň, pc hra, CS:GO, videohra, Čína, Peter Rasmussen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká videoherní krádež, virtuální nůž za 30 tisíc korun získal hráč podvodem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.