Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hned dva dny po sobě skončila žena (62) na záchytce, v parku zase málem umrzla bezdomovkyně

Poprvé zaměstnala strážníky opilá žena v Kopeckého sadech v Plzni, kde se posadila na zem před vstupní dveře domu. Na místě se nebyla schopná ani postavit na nohy, a tak ji odvezli k vystřízlivění na záchytnou stanici. K velkému překvapení ji tam druhé den vezli znovu. Zima sužuje také bezdomovce, jednou z nich byla i čtyřiašedesátiletá žena, která seděla na autobusové zastávce jen v teplákách a ve svetru.

Ve večerních hodinách vyjížděli městští strážníci do Kopeckého sadů v Plzni, kde na schodech před jedním z domů seděla notně opilá žena. „S ohledem na venku zrovna panující chladné počasí, kdy ve svém stavu bezprostředně ohrožovala svůj život a zdraví, se ji strážníci rozhodli nechat umístit do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Se stejnou ženou měli co do činění o den později vpodvečer strážníci na Slovanech, proto ji neminul znovu pobyt ve stejném zařízení,“ uvedla mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Prochladlá bezdomovkyně

Na bývalé zastávce MHD u Borského parku seděla silně prochladlá žena. Později vyšlo najevo, že jde o bezdomovkyni.  „Jen se celá třásla, protože měla na sobě pouze  tepláky a svetr. Čtyřiašedesátiletá žena se nebyla schopná postavit bez pomoci na nohy a usínala. Strážníci na místo zavolali záchranáře, jejichž posádka pacientku poté odvezla po předběžném vyšetření do nemocničního zařízení,“ dodala muvčí.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, zima, bezdomovec, záchytná stanice, Plzeň, MP Plzeň, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hned dva dny po sobě skončila žena (62) na záchytce, v parku zase málem umrzla bezdomovkyně  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.