Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Povedení bratři si došlápli na dvě ženy, mají na svědomí loupež, vydírání a porušování domovní svobody

Loupeže, vydírání a porušování domovní svobody se v Plzni dopustili dva bratři. Obětí jejich lsti se staly hned dvě ženy, které se obávaly o své zdraví. Proto udělaly všechno, co po nich násilníci požadovali. Policisté povedou dvojici vypátrali a oba bratři už pobývají ve vazební věznici.

Pod záminkou důležitého hovoru vylákal telefonicky jeden z bratrů svoji známou před prodejnu v Plzni na Lochotíně. Nic netušící žena si přisedla do přistaveného vozidla, kde se ovšem pod dekou na zadním sedadle ukrýval i druhý výtečník. „Po poškozené následně oba důrazně požadovali, aby navštívila svou kamarádku v jejich společnosti. Pachatelé ženě pohrozili, že když tak neučiní, bude s nimi muset setrvat tak dlouho, dokud jejich pokyn nesplní,“ uvedla k případu mluvčí policie Veronika Hokrová.

Vyděšená žena z donucení oba pachatele dovedla do místa bydliště své kamarádky v Plzni na Vinicích. Po vstoupení do bytového domu se pachatelé schovali na chodbě mimo zorné pole dveřního kukátka. Když majitelka bytu otevřela dveře, oba neoprávněně vstoupili dovnitř. „V bytě se dožadovali vyplacení dlužné částky za jejího přítele, který si toho času odpykává trest odnětí svobody. Pohrozili ženě, že pokud jim peníze nevydá, udělají jí z bytu doslova kůlničku na dříví,“ řekla mluvčí.

Pod nátlakem těchto výhrůžek s nimi poškozená následně odešla k nejbližšímu bankomatu, ze kterého vyzvedla požadovanou finanční hotovost ve výši 13 000 korun, kterou jim ihned předala. Kriminalistům se podařilo postupně vypátrat a zadržet oba pachatele. Až v průběhu prověřování případu vyšlo najevo, že se jedná o sourozence. Bratři ve věku 41 a 40 let si vysloužili obvinění z loupeže v souběhu s porušováním domovní svobody a vydíráním. Z předchozí trestní minulosti se nepoučili a v současné době jsou umístěni ve vazební věznici.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky loupež, přepadení, vydírání, omezování osobní svobody, domovní svoboda, Plzeň, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povedení bratři si došlápli na dvě ženy, mají na svědomí loupež, vydírání a porušování domovní svobody  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.