Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdrogovaný motorkář ujížděl před policisty plzeňskými ulicemi rychlostí 140 km/h

Rychlostí až 140 km/h ujížděl ulicemi Plzně před policisty zdrogovaný muž na motorce. Agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu a nezastavilo ho, ani když upadl na zledovatělé vozovce. Policistům se jezdec vzdal až pod hrozbou použití střelné zbraně a po zablokování ulice služebním vozem. V kapse měl sáčky s drogou.

Na motorkáře upozornila své kolegy policisty hlídka, před kterou muž ujížděl po chodníku v ulici Na Chmelnicích směrem do centra města. „Policisté z oddělení Vinice na motorkáře brzy narazili a okamžitě ho začali pronásledovat. Pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP se pokoušeli motorku zastavit. Řidič však na výzvy nereagoval. Naopak přidal na rychlosti a městem projížděl agresivním stylem rychlostí až 140 km/h,“ popsala začátek honičky mluvčí policie Michaela Raindlová.

V Bolevecké ulici vjel na parkoviště, přičemž zjistil, že parkoviště je částečně oploceno. „Při otáčení dostal vlivem vysoké rychlosti na zledovatělém povrchu smyk a upadl na zem. Rychle ovšem nasedl zpátky na motorku a chtěl ujet po chodníku. Policisté pohotově zareagovali a motorkáři zablokovali cestu služebním vozidlem. Pod hrozbou namířenou služební zbraní ho omezili na osobní svobodě,“ uvedla policejní mluvčí.   

Teprve třiadvacetiletého řidiče policisté následně vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a orientačnímu testu na přítomnost omamných a návykových látek. Dechová zkouška měla negativní výsledek. Naopak test na drogy reagoval pozitivně na amfetamin, metamfetamin. Při prohlídce našli policisté v kapsách mladého muže ještě neznámou krystalickou látku, kterou zajistili a poslali na expertízu.

Následnou lustrací policisté zjistili, že řidič má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do konce roku 2022. Případ teď vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, motorkář, zdrogovaný řidič, drogy, zákaz řízení, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný motorkář ujížděl před policisty plzeňskými ulicemi rychlostí 140 km/h  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.