Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sanitářka udusila jídlem pacientku, od soudu odešla s podmíněným trestem

Za udušení starší pacientky jídlem uložil dnes plzeňský okresní soud podmíněný trest bývalé nemocniční sanitářce. Dopustila se tak usmrcení pacientky z nedbalosti. Podle obžaloby předloni ve fakultní nemocnici nutila starší pacientce chléb s máslem a uzeninou, i když ho žena odmítala. Seniorka se následně jídlem udusila.

Soud dnes sanitářce vyměřil sedm měsíců vězení se zkušební dobou 15 měsíců. Tři roky také nesmí vykonávat práci nelékařského zdravotnického pracovníka. Verdikt je pravomocný. Informoval o tom server iDNES.cz.

Už loni okresní soud sanitářku zprostil obžaloby. Poté, co krajský soud věc vrátil k novému projednání, ji dnes potrestal podmínkou. "Obžalovaná uzavřela se státním zástupcem dohodu o vině a trestu a soud ji dnes schválil," uvedl server. Podle soudkyně trest odpovídá důkazům.

Bývalé sanitářce hrozil za nedbalostní usmrcení devětasedmdesátileté ženy až šestiletý trest vězení. Žena podle znaleckého posudku pochybila, když starší pacientku nenechala první sousto rozkousat a dala jí do úst druhé. Pak odešla z pokoje, ale nepřesvědčila se, že žena jídlo snědla. Do pokoje se sanitářka vrátila, až když další pacientka z pokoje přivolala tísňovým tlačítkem pomoc. Se zdravotní sestrou se pokusila dusící se ženě pomoci, ta ale ještě téhož dne zemřela.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky okresní soud Plzeň město, rozsudek, usmrcení pacientky, nedbalost, jídlo, podmíněné odsouzení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanitářka udusila jídlem pacientku, od soudu odešla s podmíněným trestem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.