Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noční můra kurýrů, zloděj si počíhal na dodávku s balíky

Drzost některých zlodějů nezná mezí, jeden takový výtečník si počíhal v Plzni na Lochotíně na dodávku kurýrní služby a v nestřežený okamžik si odnesl několik balíků. Naštěstí ho zahlédl z okna jeden ze sousedů a zavolal policii. Řidič dodávky si však ničeho nevšiml a chtěl pokračovat dál v rozvážce.

Svůj náklad si dostatečně nezabezpečil doručovatel kurýrní služby, který nechal nezamkl dodávku a odešel i se zásilkou do domu. Vypočítavý zloděj využil příležitosti a z auta odnesl několik balíků, ty schoval za vozidlo vedle na parkovišti.

„To viděl z okna svého bytu náhodný svědek a zavolal na linku 156.  Hlídka lochotínských strážníků spěchala okamžitě na místo s vozem se zapnutými majáky. Celou situaci navíc sledoval strážník stálé služby na městském kamerovém systému a průběžně s operačním oddělením předával informace hlídce o pohybu pachatele a umístění odložených balíků,“ popisuje policejní mluvčí Jana Pužmanová.

Hlídka na místě oslovila řidiče, ten však řekl, že mu žádný balíček nechybí a chtěl jet dál. Lapka se mezitím vytratil mezi paneláky, stále však byl pod dohledem kamerového systému.

„Díky rychlému zásahu a všímavosti svědka se podařilo balíky zachránit. Doručovatele, který mezitím stihl zjistit, že se mu přeci jen nějaké zásilky ztratily, strážníci telefonicky vyrozuměli. Ten se pro ně na místo vrátil. Po důrazném poučení mu byly balíky předány,“ dodala závěrem mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční můra kurýrů, zloděj si počíhal na dodávku s balíky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.