Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Drogový dealer, kterého policista zastavil bravurním zákrokem při divoké honičce, zásoboval prostitutky pervitinem

Zajímavou soudní dohru bude mít případ šestadvacetiletého muže, kterého letos v červenci při divoké automobilové honičce na Domažlicku zastavil naprosto bravurním manévrem řidič policejního vozidla. Muž dobře věděl, proč ujížděl před policií. Zásoboval totiž drogami prostitutky v příhraničí a navíc byl v podmínce.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže (26), kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekla mluvčí police Dagmar Brožová.

Pachatel si během letošního roku obstarával drogu pervitin a ten pak distribuoval dalším osobám, mimo jiné prostitutkám na trase Havlovice, Babylon a Folmava. „Prodal nejméně 47 dávek pervitinu a přišel si tak minimálně na 35 tisíc korun. Drogy distribuoval i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Tachově v roce 2017 uznán vinným z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Odsouzen byl k podmíněnému trestu odnětí svobody v trvání dvou let se zkušební dobou tří let. Tres měl vypršet letos v prosinci,“ uvedla policejní mluvčí.

Obvinění z přečinu pod vlivem návykové látky si muž vysloužil za to, že dne 13. července 2020 před desátou hodinou dopoledne jel v motorovém vozidle tovární značky Citroen a ujížděl hlídce policistů z obce Újezd Pila, přes obec Babylon ve směru k bývalému hraničnímu přechodu Folmava. Nereagoval na zvukové a světelné znamení policistů, přejížděl do protisměru, nebezpečně předjížděl v nepřehledných úsecích a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.

Nebezpečnou jízdu ukončil až velmi odvážný manévr devětadvacetiletého policisty. Zákrok, který na základě náročného tréninku používají k zastavení vozidel američtí policisté, předvedl v praxi i domažlický policista a vysloužil si tak veliké uznání. Během šílené honičky našel rovný úsek silnice, která byla v tom okamžiku zrovna volná. Vozidlo ujíždějící vysokou rychlostí dojel a pomocí ochranného rámu na policejním vozidle narazil z boku do zadní části druhého auta. To dostalo hodiny, otočilo se a následně skončilo na louce mimo vozovku.

Šokovaného řidiče, který něco takového vůbec nečekal policisté vytáhli ven z vozu a provedli u něj orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Reagoval pozitivně na přítomnost pervitinu ve slinách. Řidič putoval do domažlické nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. V jeho krvi byl prokázán metamfetamin.

„Kriminalisté spolu se spisovým materiálem doručili státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila mluvčí policie.

Šílená honička, policisté v pohraničí bravurním zákrokem zastavili zdrogovaného řidiče

Když kolem policistů z Havlovicích na Domažlicku prosvištěl velmi vysokou rychlostí vůz značky Citroen 3, neuniklo jim, že za volantem seděl jim dobře známý pětadvacetiletý muž. Na základě osobní znalosti věděli, že před nedávnem přišel o řidičák...

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, zfetovaný řidič, omamné látky, obvinění, drogový dealer, prostituce, drogy, metamfetamin, okres Domažlice, Babylón, Citroën, Domažlická nemocnice, a.s., Havlovice, Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogový dealer, kterého policista zastavil bravurním zákrokem při divoké honičce, zásoboval prostitutky pervitinem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.