Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oblíbený kšeft v příhraničních oblastech? Dovoz nezdaněného piva z Německa

Několik zajímavých záchytů se podařilo plzeňským celníkům, odhalili jak případy dovozu nezdaněného piva, tak drogy i provozovnu s nelegálními hracími automaty.

Na silnici č. I/26 zastavila hlídka mobilního dohledu v rámci běžné kontrolní činnosti dodávku s více než 350 litry piv. Na výzvu celníků řidič nebyl schopen doložit doklad prokazující zdanění vybraných výrobků na území ČR a sdělil, že lahve byly zakoupeny v Německu.

„V příhraničních oblastech Plzeňského kraje se s obdobnými případy celníci setkávají často, o prázdninách zadrželi nezdaněné pivo ve dvou případech v množství téměř 1300 litrů. Vybrané výrobky jako je pivo, víno a lihoviny mohou být dovezeny do ČR za účelem jejich následného prodeje pouze se stanovenými doklady prokazujícími zaplacení spotřební daně v ČR. Celní úřad zboží zajistil a porušení předpisů se budou řešit ve správním řízení,“ uvedla Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.  

V Chrástu vytipovala celní hlídka ke kontrole odstavené vozidlo, ve kterém se nacházeli dva mladí muži ve věku 22 a 20 let. Když celníci oba muže vyzvali, aby si vystoupili a vzali s sebou i svoje osobní věci a oblečení, vypadl z mikiny spolujezdce malý sáček s krystalickou látkou bílé barvy. Následným testováním bylo zjištěno, že se jedná o 1,13 g metamfetaminu.

„Spolujezdec poté přiznal, že má u sebe ještě další sáček s 6,04 g marihuany. Při osobní prohlídce řidiče byl nalezen stejný sáček s bílou krystalickou látkou, ukrytý v krabičce od cigaret, po zvážení se jednalo o 0,3 gramu metamfetaminu. Případ převzala k dalšímu vyřešení Policie ČR,“ řekla mluvčí.

Celní úřad pro Plzeňský kraj se také zapojil do celostátní kontrolní akce „GARDE" se zaměřením na vyhledávání nelegálního hazardu. Na Klatovsku plzeňští celníci zadrželi čtyři kusy technických zařízení v hodnotě 400 000 korun. Konkrétně se jednalo o kvízomaty typu Pegasus. Ve správním řízení hrozí za nepovolené provozování hazardní hry provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad Plzeňského kraje

Štítky Celní úřad, celníci, nelegální automaty, drogy, nelegální herna, pivo, Německo, Česko, Plzeňský kraj, Policie České republiky, Chrást

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený kšeft v příhraničních oblastech? Dovoz nezdaněného piva z Německa  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.