Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policejní zásahová jednotka zadržela přímo při předávce peněz gang drsných vyděračů

Vydírání a pokus o ublížení na zdraví má na svědomí pětičlenná skupina mužů z Plzně ve věku od 22 do 29 let. Společně měli vydírat čtyřiadvacetiletého muže z Plzeňska. Čtyři muže zadržela policejní zásahová jednotka přímo při činu. Pátý se raději dostavil na policii sám v doprovodu svého obhájce.

„Mladého muže začala partička vydírat 29. července 2020. Toho dne okolo 19 hodiny za ním pachatelé přijeli do firmy v obci na jižním Plzeňsku. Nejprve se jej zeptali, zda má peníze, když mladík odpověděl, že nemá, fyzicky jej napadli pěstmi i kopanci do celého těla i hlavy. To jim ale nestačilo a muži navíc vyhrožovali fyzickou likvidací či uříznutím prstu,“ popsala incident mluvčí policie Ivana Jelínková.

Muži z vozu postupně vytáhli různé nástroje a zbraně, kterými chtěli podle všeho své výhružky zdůraznit. Nakonec třicetiletý muž hodil úhlovou bruskou po napadeném muži, trefil jej do hlavy a přitom křičel, že má na zaplacení tři dny. Jen už nepožadoval 80 tisíc, ale 100 tisíc. Poté z místa odjeli.

Oběť vydírání následně vše oznámila policistům, kteří rozjeli vyšetřování a na dopadení pachatelů uspořádali rychlou akci. Druhá schůzka v jedné obci u Plzně se tak stala rozhodujícím faktorem celého případu. Vydíraný muž na ni dorazil s policisty v pozadí. Policisté ze Zásahové jednotky Plzeňského kraje zadrželi čtyři podezřelé, když si přišli vyzvednout požadovanou částku. Nezmohli se tak na sebemenší odpor a celá událost se obešla bez zranění.

„Všichni agresoři jsou obviněni ze spáchání zločinu vydírání v jednočinném souběhu s přečinem ublížení na zdraví ve stádiu pokusu celkově spáchaného ve formě spolupachatelství. Na čtyři z pěti obviněných mužů podal státní zástupce návrh na jejich vzetí do vazby, který soudce akceptoval u jednoho z nich. Ostatní jsou stíháni na svobodě,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vydírání, zásah policie, zásahová jednotka, zadržení vyděrači, ublížení na zdraví, policie, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

leo podstanický

na mieste zastreliť a bude kľud od takých "ľudí"

Středa, 12. srpna 2020, 12:29Odpovědět

Policejní zásahová jednotka zadržela přímo při předávce peněz gang drsných vyděračů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.