Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Přepadl zastavárnu s igelitkou na hlavě a krumpáčem v ruce

Návštěva zastavárny nevyšla podle jeho představ, a tak se ji rozhodl vykrást. Obličej si zakryl igelitovým pytlem a s sebou vzal i krumpáč, kterým obchod doslova rozmlátil. S osmi platy vystavených šperků se dal na útěk, ten však trval jen pár minut. Zloděj se navíc pokusil cennosti spolknout, a tak putoval k lékaři.

Vše začalo jako obyčejná návštěva zastavárny v Mikulášské ulici v Plzni, kdy chtěl šestatřicetiletý muž prodat hodinky. Jenže neuspěl, a tak se rozhodl pomstít.

 „O pár minut později se rozhodl do obchodu vyrazit znovu, ale to už byl maskován igelitovým pytlem přes hlavu se zakrytým obličejem a vybaven krumpáčem. V obchodě se v tu dobu nacházely i jiné osoby včetně obsluhy, které z obavy o svůj život utekly. Maskovaný pachatel v prodejně krumpáč odhodil a s sebou si následně v ruce odnesl celkem 8 plat s vystavenými šperky. Svým jednáním poškozenému majiteli způsobil celkovou hmotnou škodu za necelých 600 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Zadním vchodem se dal na útěk směrem k ulici U Ježíška. Policisté ho dopadli o pár minut později i s batohem, do kterého ukryl lup. Během dopadení se navíc ukázalo, že se jedná o recidivistu, který je policistům dobře znám.

„Policisté následně muže odvezli k lékařskému vyšetření s následným odběrem biologického materiálu, kdy během tohoto vyšetření vypadl zadrženému z úst šperk ze žlutého kovu. Vzhledem k nastalé situaci bylo lékařským personálem provedeno speciální vyšetření, ze kterého nebyly zjištěny další známky cizího tělesa v těle,“ dodala Hokrová. Muž už nyní sedí ve vazbě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, přepadení, krádež, zastavárna, Plzeň, obchod, šperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Přepadl zastavárnu s igelitkou na hlavě a krumpáčem v ruce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.