Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči dnes opět zasahovali u nehody těžkého stroje, bouraly ovšem i osobáky

Havárie velkých a těžkých vozidel na silnicích Plzeňského kraje pokračovaly po dvou nehodách ze středy i ve čtvrtek. Dnes zasahovali hasiči u převráceného manipulátoru na Domažlicku. Včera se převrátil na střechu nákladní automobil s nákladem suti a stejně dopadla i cisterna převážející hnojivo. Nehody se dnes nevyhýbaly ani osobním automobilům.  

„Nehoda manipulátoru se stala dnes před polednem na silnici číslo 193 u Velkého Malahova na Domažlicku. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči mu pomohli dostat se z kabiny,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar. Havárie se podle jeho slov obešla bez úniku provozních kapalin. Výše škody nebyla zatím stanovena. Vozidlo poškodilo také krajnici silnici, která se pod tíhou stroje utrhla. Stroj pak zůstal převrácený na bok, opřený o strom. 

Policejní mluvčí doplnila Dagmar Brožová dnes přidala další podrobnosti ke včerejší nehodě cisterny, o které jsme informovali už ve středu. Ta se stala po poledni na silnici II/190 poblíž Česká Kubice mezi obcemi Spálenec a Maxov. „Devětatřicetiletý cizinec za volantem nákladního vozidla Mercedes s návěsem s cisternou podle jeho vyjádření vjel na krajnici mimo pozemní komunikaci, strhnul řízení, najel na levou krajnici a následně se s vozidlem a s návěsem převrátil. Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice k ošetření,“ uvedla mluvčí policie.

Požití alkoholu u něj policisté vyloučili dechovou zkouškou. Na nákladním vozidle byla škoda vyčíslena na jeden milion korun, na návěsu půl milionu korun a na poškozené vozovce, stromech, mostku a příkopu vznikla škoda 20 tisíc korun. Cisterna převážela hnojivo vznikající při výrobě bioplynu. Zapáchající látka začala z poškozené cisterny unikat. Hasiči obsah cisterny přečerpali do náhradního fekálního vozu.  

A nehody se dnes nevyhýbaly v regionu ani osobním automobilům. Za Dolanským mostem směr Chrást se převrátila na střechu Škoda Octavie. „Teprve devatenáctiletý mladík podle všeho nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu vozovky a svým schopnostem, po průjezdu levotočivé zatáčky dostal smyk, havaroval a převrátil se na střechu. Ve vozidle cestovali dva další lidé ve věku 21 a 22 let. Alkohol na místě vyloučen dechovou zkouškou, řidič nevlastní řidičské oprávnění,“ uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková. Všechny tři osoby bez zjevných zranění si preventivně převzali do své péče záchranáři.  

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nákladní automobil, nehoda manipulátoru, cisterna, hasiči, Plzeňský, havárie, silnice, okres Domažlice, Plzeňský kraj, Mercedes-Benz, Velký Malahov, Česká Kubice, Spálenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči dnes opět zasahovali u nehody těžkého stroje, bouraly ovšem i osobáky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.