Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Řidič skočil s elektromobilem do rybníku. Auto dokázalo uplavat 100 metrů, téměř až ke druhému břehu

Vzdálenost 100 metrů dokázal uplavat elektromobil značky Hyundai, který doslova skočil ze silnice do Mýtného rybníka nedaleko Chodové Plané. Vozidlo se dokázalo dostat téměř až k protějšímu břehu rybníka, kde ho potom z vody vytáhli přivolaní hasiči.

„Nehoda se stala v neděli večer. Řidič vozidla naštěstí neutrpěl žádné zranění. Dobrovolní hasiči z Chodové Plané navlékli vysoké "lováky" a ukotvili vozidlo k lanu navijáku. V tu chvíli již na místě byla i tachovská jednotka profesionálních hasičů, která disponuje silnějším navijákem. Společnými silami se povedlo dostat auto na břeh. Nutno podotknout, že nejprve si hasiči museli udělat prostor pro vytažení. Bylo zapotřebí odstranit vegetaci v okolí břehu, aby vůbec bylo možné vozidlo vyprostit,“ popsal práce na břehu rybníka mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Čtyřicetiletý řidič vozidla značky Hyundai jen na silnici č. II/201 ve směru jízdy od obce Kyjov na Chodovou Planou. Podle zjištěných skutečností nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace. Vyjel vlevo do protisměru mimo vozovku, kde sjel do rybníka. Dopravní nehoda se obešla bez zranění, provedená dechová zkouška byla negativní,“ dodala k nehodě mluvčí policie Iva Vršecká.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky auto v rybníce, elektromobil plaval, vy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič skočil s elektromobilem do rybníku. Auto dokázalo uplavat 100 metrů, téměř až ke druhému břehu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.